fbpx

Una, doua cu popi…

Ieri, la noi pa strada o venit popa cu Iordanu (crucea pa lanoi prin parti, da facem o cacofonie) … amu nu’s io un crestin activ, nici forte practicant, is …aaa … cum sa spun … aaa … mai muylt is un enorias platitor de taxe si impozite.

cruce

No, si dupa cum spuneam si’n am una doua chestii cu poptii (ma rog, am doua chestii de amu’ .. de anu asta, ca am io mai multe cu ei, da nu intru’n amanunte amu’) … prima chestiune e anuntarea orei la care vine… imi lipeste afis la mine pe scara ca vine in intervalul orar … fi pe faza … 12:30-20 … septe ceasuri traba sa stau acasa sa’l astept … iti dai seama?… no, trec peste ca’s bajet destept, si ma duc pana la biserica sa intreb care’i traseu popii, si aflu ca incepe de pe strada mea la 3 numere mai jos.

Stau, io pana la orele 15, si vad ca nu mai vine asa ca ma agit putin, ca un pepsi, si ma duc sa’l caut pa popa … nu’l gasesc, asa ca merg pana la biserica, iau numaru’ de mobil (ce? te gandeai ca poptii nu au mobil?) si’l sun … sa vad, ce face, pa unde’i… mo’ sarit? … si spre stuporea mea, aflu’ ca asa so’ gandit el, sa o ia invers fata de traseu’ facut public enoriasiilor … no’ pana mea, nici in ce zic poptii nu mai poti pune baza.

A doua chestieune pa care o facut’o sus numitu’, o fost ca nu mi’o cantat Iordanu’n casa … adica ma, stai sa inteleg, tu meri cu Iordanu, intri’n casa mea, stropesti cu busuiocu’n tri secunde, nici nu apuci sa zici propozitia: “In Iordan botezandu-te Tu Doamne” dupa care imi zici un LMA si pleci? … io inteleg ca is multe casa de colindat, da’ vorba aia: Ori umblam cu Iordanu, ori nu mai umblam!


7 comments
  1. Am vazut afise de genul la blocurile din Cluj dar intervalul orar era de vreo 2 ore, ceea ce mi se pare ok. In Turda nici macar atat, trebuie sa mergi tu la biserica si sa iti cauti adresa pe o lista pentru a vedea in ce zi binevoieste sa vina pe la tine. Sa vina cu un carnetel din care sa-ti taie chitanta pentru donatie bineinteles. -_-

  2. La noi in cartier, oamenii se anunta intre ei ! Preotul afiseaza la biserica programarea pe zile a strazilor. Si an de an se respecta programarea! Iar cand vine preotul canta “In Iordan botezandu-te Tu Doamne”..de mai multe ori..avantajul de a sta la casa 😉

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

De revelion…

Next Post

Cand ti’o faci tu cu manuta ta…

Related Posts