fbpx

Incursiune culinară în Italia cu Will Cunneen @ Miele – Kuiba | Cook’n’Chill: A Taste of Italy

Un american ne-a învățat cum să gătim mâncare tradițional italiană, într-un showroom din Cluj-Napoca cu mobilier și aparatură de import Germania. Da, despre asta este vorba în 2019. Asta e lumea în care vreau să trăiesc… o lume unde oamenii nu au granițe, cu atât mai mult educaționale, culturale sau gastronomice.

Poate, inițial, vă întrebați cum e posibil ca un bucătar din SUA să te învețe să faci pizza, paste, panna cotta… chestii tradiționale italienești. Ei bine, Will a subliniat excelent: noi am învățat tehnici de bază, tehnici pe care dacă le stăpânești, le vei putea folosi cu succes în orice cultură culinară vrei să explorezi.

Aperitivo

Am început prin a gusta niște brushette, brânzică și ceva cărneturi specifice aperitivelor italienești, un aperitivo… cât să nu fim arțăgoși, îmbufnați și nervoși. Știți și voi cum sunteți când vă e foame. Așa, lejer, de vară.

Cursul ăsta nu l-am urmat cu scopul de a învăța efectiv să gătesc, cât mai degrabă ca să-mi dezvolt cultura în direcția asta. Să-mi dau seama cât de complicat este să faci un anumit preparat, ce presupune din punct de vedere a efortului, cât de importante sunt ingredientele în tot acest proces, astfel încât când merg într-un local și mănânc să pot aprecia mai corect o masă.

Nu am să vă spun rețetele preparatelor pe care le-am pregătit, pentru că nu-i așa, e plin netul și sincer sunt de acord cu Will când spune că până la urmă o rețetă e mai mult o linie de ghidare, nicidecum un drum de la care nu ai voie să te abați.

Primo piatto

Una dintre chestiile pe care am încercat să o învăț de pe Youtube a fost cum să țin legumele când le tai, astfel încât să nu-mi tai și degetele. Am înțeles tehnica, dar nimeni nu mi-a spus, până la Will, să tai leguma astfel încât să o fac plată și să nu se mai rostogolească în timp ce eu mă chinui să țin mâna stângă cu încheieturile degetelor ieșite ca să nu-mi tai buricele lor.

Practic am făcut un ragu pentru pastele pe care le-am preparat de la zero. Da, e multă muncă să faci aluatul de paste și sincer să fiu acest curs m-a convins ca pe viitor să-mi cumpăr aluat prospăt, de la surse de încredere, mai ales că slavă Domnului în Cluj sunt. Data viitoare când vreau să fac acasă paste… asta dacă nu ies în oraș să mănânc (🙋‍♂️ Tortelli).

Manevra aia cu întorsul legumelor în tigaie am învățat-o de pe vremea când îmi găteam în cămin, i-am impresionat pe toți, la fel cum am împresionat-o prima dată pe Buburuza când i-am făcut cartofi prăjiți cu ochiuri.

Pentru că sunt alergic la usturoi, Will mi-a dat șansa să-l impresionez cu pizza (am făcut singur, de la zero, un sos pentru pizza). Practic mi-am făcut și sosul, sos care, nu vreau să mă laud, dar mi-a transformat pizza în cea mai râvnită pizza pe care am dus-o acasă. Și ce dacă nu am mai dus nicio pizza făcută de mine până acum acasă? Buburuza tot m-a lăudat! (🙋‍♂️Soria, îmi dau seama că fără ingrediente calitative este imposibil să faci o pizza bună)

Secondo piatto

Dar, cred că cel mai mult mi-a plăcut la acest, nici nu știu cum să-l numesc, curs de gătit, workshop, clasă culinară, faptul că cele patru ore (cred că în fapt am stat cinci) au trecut așa rapid că nici nu mi-am dat seama. Se poate trece în dicționar ca una dintre definițiile timpului de calitate.

Will este un bun profesor pentru că în primul rând este o persoană de gașcă. Pentru mine acest aspect este extrem de important, să pot discuta cu el, să pot închina un pahar de vin, să pot să-i adresez întrebări, ori cât de stupide ar fi ele.

Vreau să înțelegeți că Will a aterizat la Cluj cu o zi înainte de curs. Will a fost plecat în SUA, la Golf Master Tournament, unde a gătit pentru un grup restrâns de persoane, printre care și înotătorul Michael Phelps (Michael Phelps is an American retired competitive swimmer and the most successful and most decorated Olympian of all time, with a total of 28 medals) unde Eldrick Tont “Tiger Woods a câștigat competiția chiar dacă nimeni nu se aștepta. Adică oamenii ăia i-au plătit lui Will transport, cazare plus fee-ul lui doar ca să le gătească…

Dolce

Pe scurt, chiar dacă pasiunea mea nu este gătitul, ci mâncatul, așa cum am mai spus-o în câteva rânduri, anul acesta am așa o deschidere, o poftă în a învăța lucruri de spre pasiunile mele și simt că singura modalitate prin care mi-o pot satisface este să urmez niște cursuri.

Mă bucur că mi-am luat inima în dinți și am decis să merg la această clasă de gătit organizată de către Miele Kuiba, pentru că de prea mult timp îi urmăresc cu jind în online. Iar Will nu a făcut altceva decât să mă facă să-mi doresc să merg și la următorul curs, și la următorul, și la următorul și tot așa.

📍 Miele Kuiba, Cluj-Napoca | WebsiteFacebookInstagram
👨‍💻 Cook’n’Chill: A Taste of Italy
👨‍🍳 Will Cunneen | WebsiteFacebookInstagram
📸 Fred Dwe | WebsiteFacebookInstagram


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

TeCOMM 2019, evenimentul anului în eCommerce: despre conținut relevant, conexiuni reale și personalizarea experienței de cumpărare

Next Post
TEDxCLUJ 2019

Ștefan Mandachi, Vladimir Drăghia, Carl Honoré, Oana Pelea și Kathy Ward printre speakerii TEDxCluj, în iunie anul acesta!

Related Posts