fbpx

Esti grandios?

In fiecare zi ne confruntam cu regulile autoimpuse … viata, din nou o sa spun un lucru socant, nu e doar in alb si negru … nu intotdeauna e roz …avem, unii mai multe – altii mai putine, momente, in care suntem pusi in fata unui fapt implinit, si poate, mai mult ca oricand, suntem nevoiti sa luam o decizie, fara precedent, sa schimbam cursul normal al lucrurilor … sau nu.

Un om grandios, se deosebeste de un om mare, prin iesirea din tipar, si luarea acestor decizii … chiar daca e inpotriva regulamentului … doar ca, acest regulament este, unul facut de noi, cu unicul scop, de a reduce haosul in care traim … pentru a ne putea ghida dupa ceva … dar in cazul in care, datorita unor erori, se ajunge la concluzia, ca decizia luata dictata de regulament e una gresita (cel putin din punct de vedere moral) …. aici intra ceea ce o sa numesc ca fiind grandios … un om mare, pur si simplu respecta regulamentul, si isi continua viata linistit … el nu a gresit cu nimic…decizaia lui a fost in conformitate cu regulamentul…

Ca tot suntem in plina febra a mondialului, am sa folosesc de exemplul in care Tevez a dat gol din imensul ofsaid, centralul, admitem ca nu avea cum sa vada, tusieru’ era in pauza de tigara, si nu a vazut nici el … doar ca, printr-un complot al universului, pe una dintre tabele s-a redifuzat, in momentul imediat golului, faza … Asadar, a avut ocazia, sa anuleze golul, o ocazie nemaintalnita la un meci de fotbal … asta insemna sa fie un central grandios!

Asa, se intampla si in viata de zi cu zi … odata la taspe ani, ni se mai intampla si noua, sa dam dovada ca suntem grandiosi … ce facem in situatia respectiva? … ramanem doar la stadiul de oameni mari?

apus_soare_grandios


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

10 Responses

 1. Egroeg says:

  eu vreau sa fiu un grandios discret.. pot ?

 2. Rasta Man says:

  Dimineata, de obicei sunt grandios, apoi se mai intampla de cateva ori pe saptamana, dupa servici sau chiar inainte de a adormi.

 3. Problema nu a fost atat de simpla… daca anula golul atunci exista riscul sa creeze un precedent periculos… parerea mea e ca a actionat bine asa cum a facut-o.

 4. Dan Ciulea says:

  Bogdan, nu despre gol e vorba in articol … am vrut sa scot in evidenta, ca DA a actionat corect! … doar ca moral ar fi trebuit sa il anuleze … si, la fel se intampla si in viata noastra de zi cu zi … conform regulilor actionam corect, doar ca….

 5. Tudor says:

  Daca regulile ar fi corecte si le-ar respecta toti, nu as mai avea nici cea mai mica ezitare. Dar, atat timp cat sunt obligat sa ma adaptez rapid la normele tampite impuse de altii, fie-mi permis sa ma gandesc de doua ori inainte sa iau o astfel de decizie.

  Am onoare doar fata de cei care o merita.

 6. Nah… nu stiu cum gandesti tu, dar eu sunt in mare masura un maniac a regulilor… atata timp cat exista niste reguli si cat le-am acceptat le respect… oricat de corect sau incorect mi s-ar parea acest lucru. Nu imi mai convin regulile renunt la pozitia la care sunt (ex: nu-mi plac regulile de la servici imi dau demisia, nu-mi plac legile din tara emigrez) sau incerc sa discut si sa obtin o schimbre, dar nici intr-un caz nu le incalc doar pentru ca mie personal nu mi se par corecte.

 7. Tudor says:

  si eu mi-as dori sa traiesc intr-o tara cu legi clare, dar cand ma uit la altii cum fac “evaziune fiscala legala” … 🙁

 8. Cassy says:

  Eu? grandios? Nuuuuuu . Super grandios :))

 9. dezaxata says:

  in tara asta nu poti fi grandios:) parerea mea, oricate abilitati ai avea, si oricat de mult ai tinti sus, daca nu esti nascut intr-o familie plina de bani si de pile, esti un zero barat pentru societate, dovada consta in legile impuse de guvern, ca tva 24% salarii mai mici cu 25%, scaderea indemnizatiile, anularea burselor de merit pentru elevii care intradevar merita…

 1. June 29, 2010

  […] This post was mentioned on Twitter by Cristian Gog and Dan Ciulea, Legis. Legis said: am citit: Esti grandios? http://tinyurl.com/2e8muu2 […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.