fbpx

Sclavia

Traim intr-un sistem, nu foarte diferit de cel din trecut … acel sistem unde, sa fi proprietar asupra vietei unui om, era un lucru … nu ca permis, dar era ceva de bun simt … Sa, luam spre exemplificare cateva evenimente de actualitate maxima, care au loc in minunata noastra lume, in minunatele tipuri … in care traim:

slave being beaten

– guvernantii din ziua de astazi, ca si atunci de altfel, stau relaxati si mananca “struguri”, in timp ce noi, plebea pamantului, ne infruptam zi de zi din cojile de paine mucegaite, ramase resturi de la cainii stapanilor

– ca si trai decent, nu au decat cei care detin functii de conducere … si binenteles, negustorii, acei negustori care fac afaceri cu sistemul de guvernare (restu’ negustorilor, sunt nevoiti sa plateasca taxe exorbitante, indiferent daca au sau nu profit!)

– daca ai norocul sa fi tranferat la un alt stapan (mai indulgent), poti sa traiesti si in sclavie, destul de binisor, singura ta grija, e sa nu te faci auzit peste gardu’ stapanului (pentru ca o sa auda sefu’ mare, si atunci, risti sa fi transferat direct la el … acolo nu e bine)

– o diferenta minora, intre noi si ei, e ca noi putem sa ne alegem stapanu’ (daca ai o varsta) … pentru ca de la 45-50 de ani, nu prea mai esti acceptat in “custodia” altui stapan … asa ca o sa ramai cu stapanu’ Romania, acolo unde te-ai nascut

– judecata … are sens sa mai discutam de justitie? … in cazul in care, tu, un scalv necunoscut ai facut ceva … o sa primesti, fara doar si poate o judecata dreapta, in concordanta cu legiile din imperiu’ in care traiesti … dar, daca un guvernant al regimului, face ceva muuuult mai grav … aici altfel se pune problema. (Pe vremea cand eram in liceu, un vecin a fost prins furand 5 gaini … a primit, nu mai mult de 5 ani de inchisoare – era un simplu sclav, fara loc de munca stabil si cu patima bauturii!)

Si exemplele, pot continua in nestire … asa ca va doresc o zi de Luni usoara, speranta la viata buna, si nu uitati:

Ne pot frange oasele, dar spiritu’ nu!


7 comments
  1. articolul asta merge perfect cu finalul ultimului meu articol…Suntem un popor de scatofili…mancam cacat, il iubim, il votam, il divinizam…. numai ca aici e vb de sclavia si prea marii tarii noastre=))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Salivez pe tastatura!

Next Post

Esti grandios?

Related Posts

Doneaza 2% pentru …

In fine, e chiar nesemnificativ, din punctu’ meu de vedere, cui ii donezi cei 2% … important este, sa redirectionezi (pentru ca acesta este termenul corect e: redirectioneaza 2% catre … nu doneaza!) … zic eu, sa nu mai stai pe ganduri si sa iti completezi fie formularul 200 fie formularul 230 .. ma rog, in functie de tipul veniturilor tale. Daca nu il redirectionezi, il pierzi … fa un calcul, cat e 2% din venitul tau … ai vrea sa pierzi anula suma asta? … nu? … atunci nu mai sta pe ganduri, si redirectioneaza … mai ai timp pana in 15 mai!
citește mai mult