fbpx

Resurse utile #008: Cum să-ți setezi Facebook Instant Articles

De când am văzut că Facebook a lansat Instant Articles am zis că trebuie să fac cumva ca și ciulea.ro să poată să publice astfel de articole. Am citit tot felul de opinii, păreri și mai ales argumente pentru care ar fi o prostie din partea oricărui publisher să treacă la Facebook Instant Articles și cel mai vehiculat argument a fost (este) că îți pierzi traficul.

Argumentul care pe mine m-a făcut să-mi doresc să implementez Facebook Instant Articles a fost (este) experiența pe care o am în momentul în care stau cu telefonul în mână, mă dau pe Facebook și dau peste un articol pe care vreau să-l citesc. Dacă articolul face parte din categoria Instant Articles e o adevărată plăcere să-l citesc.

Ciulea_InstantArticles

Așadar, dacă vrei să-ți implemetezi și tu IA, atunci ai de urmat câțiva pași simpli.

În primul rând trebuie să știi că Facebook Instant Articles funcționează doar dacă ai o pagină de Facebook, nu poți să-ți setezi Instant Articles pe cont personal de Facebook.

Primul lucru pe care îl ai de făcut este să-ți faci un cont aici.

Start Using Instant Articles

După ce ți-ai făcut contul pur și simplu trebuie să urmezi pașii pe care ți-i indică Facebook.

Acum, după ce mi-am bătut capul cu implementarea la mine, îți fac 3 recomandări:

    • Fă-ți un RSS feed special pentru IA (al meu arată așa, mie mi l-a făcut un amic, aici găsești instrucțiuni de cum trebuie să fie formatat)
    • Instalează-ți și configurează-ți pluginul oficial.
    • Nu îți seta feed la Production RSS Feed, setează-l doar la Development RSS Feed. Zic asta din două motive: 1) Nu vrei ca TOATE articolele tale să fie IA (din diferite motive) și 2) Personal nu am găsit un plugin de WordPress care să funcționeze corect, deci va trebui să intervi pentru fiecare articol și să-l publici manual.

Tools Instant Articles

  • Bonus: păstrează pagina asta la favorite, vei avea nevoie de ea.

Atât de simplu este să instalezi Instant Articles.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Electric Castle – cel mai iubit festival!

Next Post

Libertatea a pierdut un proces, dar asta nu înseamnă că și-a învățat lecția!

Related Posts

Fructele copilariei

Duminica asta, am avut mirifica oportunitate, sa culeg cirese, intr’o gradina, din Gilau, langa Cluj … ma ce senzatie placuta … mi’am amintit, ca pe vremea cand eram plod la mama acasa, singurele fructe (in afara de banane si portocale, pe care le primeam doar de Craciun, si EVENTUAL de Paste) erau cele culese de mine … daca nu eram in varfu’ ciresului, puteai sa imi dai cele mai dulci cirese, ca nu le mancam … in schimb alea din cires, puteau sa aibe septesute de viermi, ca tat erau cele mai bune.
citește mai mult