fbpx

Dezvoltare personală: MMNW. Curs de producție muzicală

M-am apucat să citesc, să ascult audio book-uri, să merg la conferințe, să particip la webinarii despre dezvoltare personală încă de când eram în facultate. Unele au fost interesante, altele mi-au șlefuit identitatea făcându-mă să realizez diferența dintre bine și rău.

Nu mă plâng de niciun eveniment, curs sau webinar pe care l-am urmat, pentru că, până la urmă, acesteau au fost cele care mi-au îmbogățit experiența de viață. Datorită lor am ajuns unde am ajuns și în urma acestor experiențe am ajuns la concluzia că sunt momente în viață când, nu neaparat că trebuie să ieși din cutia imaginară cu care ne-am limitat experiențele, dar trebuie să avem curaj să visăm. Să avem curaj să experimentăm!

Motivul principal pentru care am urmat cursul de producție muzicală nu a fost pentru că aș vrea să produc muzică. Nu ăsta e scopul meu. Scopul meu este să mă dezvolt în cât mai multe direcții.

Pentru că indiferent de ce fac (particip la festival de muzică / film / culinar / etc; petrec timp de calitate cu Buburuza la un pahar de vin: terasă, iarbă verde, plajă etc; călătoresc etc), pe fundal se aude muzica. Chiar și acum, când scriu acest articol, sunt cu căștile în urechi și ascult Offradio.

Drept urmare am decis să urmez cursul oferit de MMNW, astfel încât să înțeleg, să apreciez mai bine muzica.

Profesor: Răzvan Ghenciu – Heion

În ultimii 8 ani a lansat nenumarate EP-uri, single-uri si remix-uri, multe dintre acestea apărând pe compilații de house și disco. A colaborat cu producători din scena house si disco internationala, lansand un album de remixuri, avandu-i ca remixeri pe Eddie C, Rocco Raimundo, Jkriv, Dicky Trisco, Soul Renegades (Craig Smith si Ricky Reid) printre altii. A deschis concertele pentru David Morales, Ray Mang, Session Victim, Kraak & Smaak, Eddie C, Aeroplane, Tiger & Woods, Psychemagik, iar muzica lui a fost apreciată și susținută de artiști precum Satin Jackets, The C90s, Faze Action, Fingerman, Alexander Robotnick, Trujillo și Chris Coco. 

Remixul său oficial pentru Amp Fiddler a apărut pe albumul ‘Motor City Booty (The Remixes)’, alături de Mark E, Inkswel, Kid Sublime, Situation, Modified Man, Qwestlife, Eli Escobar și mulți alții. 

În 2018 a fost producător muzical și interpret la festivalul Electric Castle, alături de orchestra Operei Maghiare din Cluj. Proiectul a fost o îmbinare a instrumentelor muzicale orchestrale cu sintetizatoare analog, la bază fiind totul sinconizat de Ableton. Procesul a fost unul de a recrea piese proprii împreună cu piese proeminente și influențe din muzică electronică, recompuse și rearanjate pentru orchestră.

Curs de bază de Producție Muzicală și tehnică în Ableton

Cursul este unul liber, în sensul că fiind un profesor al anului 2019, este conștient de faptul că prin dictare și ascultare nu ajungi niciunde. Așa că Heion predă un curs interactiv. Chiar dacă cursul are o programă / o structură, aceasta este folosită mai mult pentru ghidare. E un schelet dacă vreți.

Pe baza lui construiește cursul în funcție de nevoile fiecăruia.

În clasa mea cineva era intersat de beat-urile Hip-Hop, altcineva își dorea să învețe partea de mixaj, altul vrea să fie producător de muzică pentru reclame (jingle-uri), iar eu habar nu aveam ce vreau să fac. Eu îmi doream să învăț câte puțin din tot… să fiu ca medicii de familie: știu din toate, dar nimic efectiv. Nu-s specialist, ci mai degrabă îmi dezvolt cultura generală.

Structura cursului:

  1. SETUP & PREFERENCES, TEMPLATES, ABLETON LINK, DIRECȚIA SEMNALULUI
  2. TRACKURI, INSTRUMENTE ȘI EFECTE
  3. EDITARE
  4. INSTRUMENTE ȘI SOUND DESIGN ÎN ABLETON
  5. SESSION VIEW ȘI CLIPS
  6. ARRANGEMENT VIEW ȘI AUTOMATIZARE
  7. DECONSTRUCȚIA UNEI PIESE
  8. MIXING
  9. MASTERING
  10. PREZENTARE PROIECTE ȘI DISCUȚII INDIVIDUALE PE PIESE

Dinainte să fac acest curs îi priveam cu admirație pe producătorii și marii Dj, dar acum, după ce am văzut câte cunoștințe trebuie să aibă o astfel de persoană, nivelul de admirație a crescut exponențial.

Nu vă spun acest lucru ca să vă speriu, din contră, vi-l spun pentru a realiza cât e de greu și în același timp satisfăcător să compui tu ceva.

Asta e prima mea melodie. În a 2-a oră de curs cu Heion am făcut asta. Nu zic că e pièce de résistance, spun doar că asta e prima și mă bucur de ea și de experiența trăită.

Chiar dacă nu te aștepți, eu nu m-am așteptat, în cursul ăsta mi-au fost testate și cunoștințele de fizică. Și, chiar dacă nu am deloc ureche muzicală, am fost bine primit și am reușit să învăț să apreciez, zic eu, mai bine / mai corect muzica.

Arta e artă! O vorbă din popor spune ”ca să reușești ai nevoie de 99% studiu și 1% talent”, așa e și cu arta: ca să o poți crea ai nevoie de studiu / exercițiu, indiferent de domeniul pe care-l urmezi.

În fine, am scris muuult peste numărul de cuvinte pe care-l scriu în general. Pe scurt, ce am vrut să vă spun este să faceți

cursul de producție muzicală și tehnică în Ableton Live 10 cu Heion.

Dacă am învățat ceva din toate nebuniile de dezvoltare personală la care am participat este fix acest lucru: încearcă să înveți cât mai multe chestii din cât mai multe domenii.

Curs de bază de Producție Muzicală și tehnică în Ableton Live 10
Adresă: Plankton Gallery, Str. Napoca Nr.5, Cluj-Napoca
Contact: Instagram | Facebook


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Strada Potaissa, Cluj – un exemplu de urmat și implementat

Next Post

Câștigă două abonamente, general acces, la NEVERSEA 2019!

Related Posts