fbpx

MMNW – prima școală de producție muzicală din Cluj

Pe măsură ce evoluăm în viață simțim nevoia să ne dezvoltăm, să ne educăm, să descoperim noi pasiuni, să explorăm diferite laturi și trăiri ale noastre.

Când am auzit că Dodo (cine e din Cluj și nu știe cine e Dodo, înseamnă că nu a fost la nici măcar o petrecere la BoohaBar, Electric Castle și sau alte evenimente de profil), am zis că acum e momentul să-mi educ această înclinație: muzica electronică.

Nu, nu vreau să mă înțelegeți greșit, nu am de gând să profesez efectiv, nu. Pur și simplu vreau să aprofundez acest domeniu, astfel încât, sper eu, să pot înțelege și simți mai bine domeniul.

La deschiderea oficială am aflat cu bucurie că:

Este locul potrivit pentru toți iubitorii de muzică, indiferent de experiență sau de domeniul din care provin – tot ce contează aici este pasiunea și iubirea pentru muzică.

Dodo, MMNW

MMNW nu înseamnă doar cursuri de producție muzicală, înseamnă zile cu porți deschise, întâlniri, evenimente, și workshop-uri cu diferiți invitați care provin din alte zone a industriei muzicale.

Curs de bază de Producție Muzicală și tehnică în Ableton Live 10 Perioada:08 mai – 06 iunie, 2019
Adresă: Plankton Gallery, Str. Napoca Nr.5, Cluj-Napoca
Contact: Instagram | Facebook | link înscriere

Cei interesați au posibilitatea de a intra mai detaliat în lumea muzicii, a lumii Ableton-ului, într-un mediu prietenos și diferit de tiparul clasic al unei școli. Timp de cinci săptămâni, elevii sunt îndrumați de către persoane cu o experiență vastă din lumea muzicii electronice, prin intermediul unor metode flexibile si actuale.

Structura cursului:

  1. SETUP & PREFERENCES, TEMPLATES, ABLETON LINK, DIRECȚIA SEMNALULUI
  2. TRACKURI, INSTRUMENTE ȘI EFECTE
  3. EDITARE
  4. INSTRUMENTE ȘI SOUND DESIGN ÎN ABLETON
  5. SESSION VIEW ȘI CLIPS
  6. ARRANGEMENT VIEW ȘI AUTOMATIZARE
  7. DECONSTRUCȚIA UNEI PIESE
  8. MIXING
  9. MASTERING
  10. PREZENTARE PROIECTE ȘI DISCUȚII INDIVIDUALE PE PIESE

Durata cursului:

  • 5 săptămâni (30 de ore)
  • 2 ședințe / săptămână
  • 3 ore / ședință

Profesor: Răzvan Ghenciu, aka Heion

  • Răzvan Ghenciu s-a născut la Blaj în anul 1988. Soundul abordat ca muzician, producător și DJ este o îmbinare de house, disco, modern funk și soul. 
  • A creat proiectul de muzică electronică Heion după mai mulți ani de studiu în sound design și producție muzicală. 
  • A fost autodidact în dobândirea noțiunilor și tehnicilor esențiale în producția muzicii electronice, lucru care a avut un aport mare la crearea propriul stil. A studiat câte puțin din flaut, pian, chitară, diferite instrumente de percuție. In primii ani de muzica a experimentat cu mai multe stiluri, dezvoltand si promovand ideile muzicale intr-un context nou si relevant. 
  • În ultimii 8 ani a lansat nenumarate EPuri, singleuri si remixuri, multe din acestea apărând pe compilații de house și disco. A colaborat cu producători din scena house si disco internationala, lansand un album de remixuri, avandu-i ca remixeri pe Eddie C, Rocco Raimundo, Jkriv, Dicky Trisco, Soul Renegades (Craig Smith si Ricky Reid) printre altii. A deschis concertele pentru David Morales, Ray Mang, Session Victim, Kraak & Smaak, Eddie C, Aeroplane, Tiger & Woods, Psychemagik, iar muzica lui a fost apreciată și susținută de artiști precum Satin Jackets, The C90s, Faze Action, Fingerman, Alexander Robotnick, Trujillo și Chris Coco. 
  • Remixul său oficial pentru Amp Fiddler a apărut pe albumul ‘Motor City Booty (The Remixes)’, alături de Mark E, Inkswel, Kid Sublime, Situation, Modified Man, Qwestlife, Eli Escobar și mulți alții. 
  • În 2018 a fost producător muzical și interpret la festivalul Electric Castle, alături de orchestra Operei Maghiare din Cluj. Proiectul a fost o îmbinare a instrumentelor muzicale orchestrale cu sintetizatoare analog, la bază fiind totul sinconizat de Ableton. Procesul a fost unul de a recrea piese proprii împreună cu piese proeminente și influențe din muzică electronică, recompuse și rearanjate pentru orchestră. Cu ajutorul programului Ableton, a produs și a înregistrat temele principale, ulterior fiind trecute prin sintetizatoarele analog pentru a crea tonuri analog și idei muzicale noi.

Ne vedem în clasă?


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Electric Castle 2019

Electric Castle 2019: fiecare zi a festivalului va fi deschisă, pe scena principală, de un nume important din industria muzicală românească.

Next Post

TeCOMM 2019, evenimentul anului în eCommerce: despre conținut relevant, conexiuni reale și personalizarea experienței de cumpărare

Related Posts