fbpx

De ce să vizitezi Cluj-Napoca în 2015

Indiferent de vârstă (în 2015) sunt câteva motive pentru care minunatul nostru oraș Cluj-Napoca trebuie inclus pe lista orașelor de vizitat.

În oraș

Avem o groază de festivaluri la care trebuie să participi. De la Electric Castle până la Jazz in the Park, de la Tiff până la Comedy Cluj, de la FISC până la A.C.T. Cluj, anul 2015 va aduce în Cluj-Napoca festivaluri pentru toate gusturile. Iar dacă bugetul este problema principlă, să știți ca se caută peste 1.000 de voluntari.

Avem cel puțin un club care se află în top 50 cluburi din lume, avem câteva baruri lăudate de presa internațională pentru decorarea localului, în ceea ce privește profesionalimsul barmanilor, nu vreau să laud aiurea orașul, dar stă foarte bine la acest capitol.

Și la capitolul sport stăm bine!

În ceea ce privește cazarea, avem începând de la hosteluri până la hoteluri de 5*, deci nu va fi o problemă să-ți găsești una pe plac.

Mâncarea este unul din motivele care mă scot pe mine afară din casă. Îmi place să experimentez, îmi place să testez, îmi place să fiu surprins plăcut, iar în Cluj, slavă Domnului, avem de unde să alegem. Unele le regăsiți aici, totuși mă gândesc că Teodora ar putea să spună mai multe pe tema asta.

Nici cei mici nu sunt lăsați de-o parte!

Spațiu verde

Fiind de la munte, iubesc să-mi petrec timpul în natură, iar Clujul are câteva parcuri unde poți să faci acest lucru. Totodată, la doar câteva zeci minute distanță de oraș, poți să te ”pierzi” în sălbăticie (Micești, Mesteceni, valea Gârbăului etc), sau poți să te bucuri de minunățiile ei: Salina Turda, Laguna Albastră, stufărișul de la SIC etc.

Business

Nu neaparat pentru că aici găsești parteneri de afaceri, nu neaparat că avem câteva conferințe care la care e indicat să participi, nu neaparat că avem o comunitate puternică în domeniul IT, cu toate că orașul nu duce lipsă de așa ceva și multe altele. Dar dintr-o vizită în Cluj-Napoca îți pot veni câteva idei de afaceri pe care să le implementezi la tine în oraș, sau chiar sunt afaceri în care poți să investești.

Oamenii

Suntem primitori. Știu că sună clișeic, dar să știi că în Cluj dacă ceri indicații, ți se vor da cu un zâmbet. Dacă te pierzi în trafic, nu te claxonăm (mai mult ca sigur că te miști mai repede ca noi), avem chiar oameni dispuși să-ți prezinte orașul gratis (Cluj Greeters).

Pe stradă se plimbă vedetele, fără vedetisme. Odată mi-am văzut reflexia într-un geam, lângă mine era Groparu, destul de degajat. Cristian Gog ne făcea poză.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Techsylvania, Cluj-Napoca, 2015 – bilete cu reducere 20%

Next Post

BUZZ!Camp Cluj

Related Posts