fbpx

Clujul va pierde Festivalul UNTOLD!

Este sentimentul pe care l-am avut în momentul în care am primit pe e-mail mesajul important de la țărmul Mării Negre: Un nou festival va face senzație în Europa!

Primăria Constanța și UNTOLD și-au prezentat intenția de a dezvolta împreună un nou festival cu impact internațional, pe litoralul românesc. Municipalitatea constănțeană a urmărit cu mare interes evoluția festivalului UNTOLD de la Cluj-Napoca, care de la prima ediție a fost desemnat cel mai bun festival din Europa. Impactul financiar adus comunității din Cluj-Napoca dar și beneficiile de imagine sunt incomensurabile, un astfel de proiect de succes fiind considerat un exemplu de bune practici.

Așadar UNTOLD, un proiect atât de controversat în Cluj-Napoca, este vânat de Constanța. Îmi vine greu să cred că dacă șicanările vor continua, organizatorii UNTOLD se vor mai lupta să țină festivalul în Cluj.

După succesul de la Cluj-Napoca, echipa UNTOLD își dorește să dezvolte noi concepte de evenimente în România, iar primul dintre acestea are șansa să fie pus în practică în Constanța. La fel ca și în cazul festivalului organizat în Cluj-Napoca, care prin campaniile sale a pus în valoare Transilvania, echipa UNTOLD recunoaște potențialul turistic a litoralului românesc si își doreste ca un nou proiect dezvoltat în această zonă, să aducă un plus de imagine litoralului românesc, deschizând și mai mult apetitul străinilor pentru Marea Neagră.

Decebal Făgădău, primar al municipiului Constanța “Constanţa merită să găzduiască cel mai important festival desfăşurat în aer liber, la malul mării. Putem să ne lăudăm cu o infrastructură unicat în Europa, iar prezenţa celor de la UNTOLD lângă mine este o dovadă că ne dorim să lucrăm cu cei mai buni. Economia oraşului va avea extrem de mult de câştigat, iar Constanţa va deveni un punct important pe harta festivalurilor din Europa. Un astfel de eveniment major va atrage mii de turişti străini și români. Asta se traduce prin promovare internaţională nu doar pentru oraşul Constanţa şi stațiunea Mamaia, ci pentru tot litoralul şi Delta Dunării“

Sper să mă înșel, sper ca festivalul să nu plece din Cluj, sper ca organizatorii să dezvolte și alte evenimente, la fel de grandioase, și în alte orașe ale României… cu toate că mi se pare puțin probabil. Adică genul acesta de festival aduce turiști în orașul tău, dacă tu îmi organizezi unul și la mine în oraș, nu văd motivul pentru care să vin la tine în oraș la festival. Asta ca să nu spun că practic îmi este imposibil să concurez vara cu malul mării.

Voi ce ziceți?


5 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Patricia m-a invitat la emisiunea DiverCity

Next Post

RMGC a plecat, statul Român a rămas!

Related Posts

(Untitled)

O masura simpla, zic eu, prin care statul ar putea sa ridice din greutatiile pe care noi, cetatenii de rand, platitorii de taxe si impozite le suportam. Totodata ar rezolva si problema fraudei cu care se confrunta.
citește mai mult