fbpx

Neversea. Festivalul Neversea, prima ediție.

Mare, muzică, plajă, soare. ? + ? + ?️ + ☀️ = NEVERSEA

Ca un adevărat turist ce mi-s, am maximizat venirea la festival cu o plimbare până-n Vama Veche, o ieșire la Limanu, o plimbărică prin Constanța. Sincer să fiu, cred că mulți dintre participanții la Neversea au făcut acest lucru. Dacă-mi permiteți să-mi dau cu părerea despre participanți cred că majoritatea și-au combinat vacanța cu participarea la festival.

În prima zi am văzut că au fost foarte mulți copii cu câte 1-2 adulți, ori erau în tabără la mare și au venit cu supraveghetorii, ori erau cu familia în concediu și au venit și o zi la festival. Mă repet, asta s-a întâmplat vineri, sâmbătă și duminică s-a echilibarat media de vârstă, în sensul că a urcat.

Accesul în festival

Având în vedere că oamenii din spatele festivalului Neversea sunt cei care organizează și festivalul Untold, nu au fost probleme cu accesul în festival. Personal am trecut prin tot procesul destul de repede. Cred că în 10 minute am trecut de toate porțile și eram cu un cocktail în mână pe plajă.

Mai mult ca sigur că a ajutat și faptul că am mers vineri pe la ora 13 (încă nu ieșiseră oamenii de la muncă), am mers pregătit cu actele (buletin și bilet tipărit), iar Buburuza nu a avut  geantă mai mare decât ce era perimis în festival (da, ne-am conformat).

E clar că după ora 17 s-a aglomerat, am înțeles că s-a așteptat până la 4 ore.

Personal aș fi lucrat puțin la parcări, Când spun personal, mă refer la oficialitățile din Constanța. Puteau să se străduiască mai mult. Adică aveam parcări care erau goale, doar pentru că poliția nu te lăsa să intri 2m mai încolo, în schimb toate trotuarele, spațiile verzi, orice petec liber era ocupat de o mașină. Practic accesul pe jos, pe străzile de lângă festival, era o adevărată aventură.

Nu mă plâng, ofer un feedback constructiv.

Atmosfera

Și când spun atmosfera nu mă refer la presiunea atmosferică. Oricum, am avut vreme bună. Sâmbătă seara ne-au speriat câțiva picuri de ploaie.

În primul rând atmosfera într-un festival îți este dată de instalțiile și activările pe care ți le pune la dispoziție. În ceea ce privește instalațiile, au umplut drăguț spațiile goale pe care o plajă ți le pune la dispoziție. Poate că sponsorii au insistat puțin prea mult cu brandig-ul, poate că în 2017 nu trebuie să-mi trântăști logo-ul tău pe absolut toate materialele pe care le-ai folosit cânt ai creat o instalație și poate că ar trebui, totuși, ca logo-ul ălă să-l integrezi puțin în design.

Nu toți au fost procedat așa, doar unii dintre ei.

De line-up nu am ce să comentez, cred că s-a potrivit de minune. Personal tot vreau să-l văd/aud/dansez pe Robin Schulz și cu siguranță mă bucuram dacă-l prindeau organizatorii în program (știu că vine la TimeShift București, dar nu am cum să ajung la acest festival)

În ceea ce privește consumația (mâncarea / băutura), vorba-n sat umba că-i scump. Acum nu știu ce să spun, prețurile sunt comparabile cu o terasă din Vama Veche… nu spun că-n Vamă e ieftin, spun că cun aperol spritz pe terasă la Sandalandala costă 21 lei, iar un cocktail în cadrul festivalului a costat 24 lei.

M-am bucurat să văd că în ceea ce privește oferta de mâncare, aceasta a fost generoasă. Am avut posibilitatea să-mi cumpăr de la Fornetti la fructe mare. Prețurile, din nou, nu le depășeau pe cele de la orice terasă de pe plajă (indiferent de stațiune.)

Plata, încărcarea și returnarea banilor de pe brățară a fost extrem de ușor de realizat. Au amenajat suficente puncte de încărcare a brățărilor astfel încât să nu ai de așteptat. Chiar suficiente.

Un alt aspect extrem de important, din punctul meu de vedere cel puțin, sunt WC-urile. Am avut o surpriză foarte plăcută: pe lângă faptul că au avut oameni care făceau curățenie în fiecare minut în zona respectivă, spațiul amenajat nu a fost cu WC ecologic, ci au venit cu wc-ee de porțelan pe care le-au montat în containere de transport marfă pe vapor. Au fost cele mai curate, salubre, toalete de la absolut toate evenimentele de masă organizate în aer liber la care am participat eu.

Concluzie. NEVERSEA: ? + ? + ?️ + ☀️ = ❤️

E clar că festivalul Neversea va rupe normele, e clar că din ce în ce mai multă lume se va orienta astfel încât să combine concediul /  vacanța de vară cu participarea la acest festival. Oameni buni, țineți-o tot așa!


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Sardinia și Corsica, destinație de concediu

Next Post

Unde-i arta? Filmul!

Related Posts