fbpx
mic dejun cluj

Cluj: recomandări mic dejun

Mic dejun – cea mai importantă masă a zilei

Din fericire Clujul a început să se deschidă din ce în ce mai mult în materie de HoReCa și dacă acum câțiva ani mă plângeam de paleta restrânsă de localuri, astăzi pot să spun cu mâna pe inimă că avem localuri unde să mâncăm corect.

Și că tot vorbim de mâncat, micul dejun mi se pare extrem de important, mai ales când sunt turist, și cum de multe ori mă comport ca un turist care are un prieten localnic în Cluj, aplic și regula asta: ia micul dejun în oraș.

Și, pentru că un localnic adevărat când îți face recomandări, îți face recomanndări cu tot cu preparat, așa am să vă fac și eu. Nu am să le fac într-o ordine anume, ci mai degrabă de cum îmi vin în minte

Recomandări mic dejun în Cluj:

Nuka Bistro
Piața Unirii, nr 16
Facebook | Instagram

Micul dejun se servește până la ora 12 și cu toate că au schimbat meniul, au păstrat micul meu dejun favorit: amintiri din copilărie (pită-n ou cu ceai). Pe lângă asta ouăle poșate cu cremă de avocado și ochiurile cu bacon și zacuscă îs demențiale… nu doar în poze!

D.O.T – District of a toast
Potaissa, nr 10 (fosta Ema)
Website | Facebook | Instagram

Toată ziua mic dejun. Le-am mâncat tot meniul la oamenii ăștia, dimineața, la amiazi și seara. De fiecare dată cu câte un pahar de prosecco lângă, o bere de ghimbir și un zâmbet larg. Scrambled eggs cu ciupreci și brânza de caju cu morcovi afumați sunte favoritele mele.

Roots Cluj
B-dul. Eroilor 4
Facebook

Recunosc, la Roots de obicei vin sâmbăta sau duminica. Servesc micul dejun toată ziua (cât au deschis – până la ora 17) și dacă vă luați un Greek style breakfast pe care vi-l recomand să-l serviți alături de un pahar de vin alb (nu mai știu cum se numește, este ceva franțuzesc… știu oamenii de acolo, doar spuneți-le).

Dapino Cluj
Universității, nr 8
Website | Facebook | Instagram

Dacă nu mă înșel micul dejun se servește și aici până la ora 12:00 și singurul pe care l-am mâncat a fost micul dejun Dapino, pentru că îmi place foarte mult să mănânc ca-n Italia.

Îmi cumpăr de la băcănia Dapino o brânzică, un prosciutto, o pâinică de ei făcută în casă, îi rog să-mi stropească cu ulei de măsline peste și mă bucur de un mic dejun în parc sau în piața Unirii. Fix ca-n Italia. Bine, asta pot să fac doar vara, dar vă recomand și vouă.

HealthyLicious
Regele Ferdinand, nr 3
Website | Facebook | Instagram

Se servește micul dejun toată ziua cât au deschis (până la ora 20) și personal m-am îndrăgostit de smoothie-ul lor de dovleac cu semințe de chia (cu amendamentul că au unele preparate care se fac doar sezonier – cum e acesta) și Mangolicious: Mango și banane, plus budincă de chia, cu extra culoare și savoare de la fructele de pădure proaspete.

Livada Cluj
Clinicilor 14
Website | Facebook | Instagram

Micul dejun la restaurant Livada se servește de luni până vineri în intervalul orar 08:00 – 12:00. Micul dejun Livada este mai mult decât la un preț corect, toustul cu avocado și ouă poșate trebuie să le încercați și nu în ultimul rând ouăle Benedict.

Dacă aveți sugestii, din propria experiență, acestea sunt mai mult decât bine venite… lăsați-mi un comentariu cu ce ați mâncat bine la micul dejun și unde.


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Nespresso

Experiența supremă a cafelei – Nespresso

Next Post

UNTOLD 2020, 30 IULIE – 2 AUGUST 2020

Related Posts