fbpx

Chiar nu exista mos Craciun?

Undeva intre momentu’n care ma jucam cu putulica’n nisip, fredonad cu voce patriotica, si mana dreapta pe inima, uite mama trec soldatii, si mirificu’ moment in care semnam contractu’ de refinantare, ceva o plesnit … s’o dus … o trosnit.

Asa, cum cerbu’, se loveste in varfu’ muntelui, de un copac batran, cu gandu’ sa renunte la coarnele inutile, asa m’o plesnit si pe mine, in timp ca imi cautam pamant de flori la buzunaru’ din spate, pe ritmuri parazite

Asadar, aflandu’ma la o superba coada, precum mielu’ la taiat, aud in fata mea, pe unu, cum incerca sa’i explice la altu/a, cum ca el e in concediu, si ca nu are cum sa’l ajute … inacceptabil, din ce am inteles eu.

In acel moment, m’o trasnit, precum l’o trasnmit pe saracu’ ce vitel, barosu’n cap (asa se sacrificau vitetii pe vreamea raposatului … li se dadea un baros in cap, picau si li se taia beregata!)

Nu e prima persoana pe care o aud dand’ explicatii ca e in concediu … parca pana nu demult era o problema mare daca sunai dupa ora 22, parca pana nu demult nici nu se punea problema sa mergi in vizita Duminica la ora 14, parca pana nu demult, era de prost gust sa deranjezi pe cineva in pauza de masa … PARCA!

Oare, ce s’o intamplat intre momentu’n care ma jucam cu putulica’n nisip, si cel in care ma scarpinam’n cur la banca?

Unde o disparut pantofu’ Cenusaresei?

Am niste amici plecati in concediu … nu e zi, in care sa nu ma sune sa le trimit ceva acte/situatii/raportari la niste clienti …. nu e zi! Si, nu ca nu ar fi anuntat din timp…

Chiar nu mai exista mos Craciun?


5 comments
  1. înainte erai „sclav” că te obliga sistemul acum eşti de bună-voie, alergăm prea mult pentru bani (cât mai mulţi dacă se poate) ca apoi să ne dăm seama că suntem prea obosiţi ca să-i mai cheltuim cum trebuie. Frustraţi în fiecare zi ca un negru pe plantaţie – ăsta e viitorul şi, din păcate, Moş Gerilă nu există:P

  2. Inainte era rau pentru ca-ti lua libertatea (prin opresiunea psihologica a securitatii), avea bani dar ratie la manacre etc… Acum e rau ca le dai bani si in loc sa-ti creeze conditii prielnice de viata nu-ti dau decat praf in ochi, niciodata nu va mai fi bine !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cafea?

Next Post

La pescuit

Related Posts