fbpx

Cafea?

Buna, numele meu este Dan, si sunt dependent de cafea! ca’cam asa ar trebui sa’mi incep Joia seara, discutia de la casa de cultura a studentiilor, de la ora 21, in cazu’n care, in sala mica, s’ar tine un congres a cafengiilor anonimi.

Urmatoarea fraza, ar cuprinde cu siguranta, amintirea … amintirea, cum totul a inceput … undeva inainte de BAC, am decis, ca nu se mai poate sa bag atata tutun si alcool in mine, si sa nu beau o cafea, seara la ora 22, inainte de culcare (da, ma culcam devreme, pentru ca eram un elev eminent, care nu fugea, fara stirea mamai, de la scoala – mama trebuia sa stie, ca sa fim pe aceiasi lungime de unda).

cana cafea

Anii de facultate, nu au facut decat sa creasca doza minima necesara traiului de zi cu zi, in viata grea, pe care studentu’ era nevoit sa o duca – baute pana dimineata, dormit pana la 12 ziua, mers la statuia lui Matei Corvin si observat animatia, pana seara, cand trebuia sa reluam totul – grea viata de student!

Prima slujba adevarata, m’o si facut un dependent inrait … daca pana atunci ma multumeam cu 3-4 espresso pe zi, dupa o saptamana de munca, ajunsesem la performanta de minim 7-8 espresso … zilnic! Dupa o luna, ajunsesem sa fiu imun la primele 3 cafele … si, paradoxal, extrem de ciufut, pana la consumarea lor … iar pana la punerea curului la orizontala, consumam minim 10 cafele (si cand spun cafea, ma refer la espresso, si sau/ness)

Odata cu trecerea timpului, am acumulat experienta, astfel ca am fost capabil sa revin la cele 3-4 cafele zilnice … si sunt mandru de mine … va spun cu mana pe inima ca se poate … intr’o zi, chiar nu am baut cafea! A fost greu … dar nu imposibil! Totul e sa gandesti pozitiv!


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

16 Responses

 1. Miruna says:

  Salut Dan! Bine ai venit! S-au mutat pe joi intalnirile? O cafea ceva pe cand ziceai?

 2. daninho says:

  ehei, tu dai in cafea? :)))

 3. Şiiii, când ziceai că ne vedem la o cafea bunăăăă? 😉

 4. buburuza says:

  ma gandesc pozitiv la cafeaua de maine dimineata ce imi va invalui simturile ; hai sa gandim pozitiv impreuna 😛

 5. Este si povestea mea! 😀

 6. Ioana says:

  Pe mine m-a cucerit cafeaua de la primul meu job. Imi faceam zilnic o cafea neagra, sau cu zahar si lapte si o savuram incet.
  Azi imi fac un 3 in 1 cu ciocolata si o beau pana cand plec de la serviciu.
  Insa pot linistita sa beau o cafea si sa iau somn dup-aia, nu interfereaza 🙂

 7. rocsanaB says:

  Sefu,si eu sunt cu cafea doar daca e de la +3 in sus,dar cafea strong strong aproape fara zahar si practic acest sport de vreo 6-7 ani si sincer nu vreau sa ma las…dar am si zile cand am rezistat fara 😀

 8. si eu sunt dependent de cafea !!! daca nu imi incep ziua cu cafea parca sunt molesit rau de tot

 9. Andra says:

  Apa, ioc, right? 🙂

 10. Daniela says:

  Eu nu beau cafea si ma simt la fel de bine asa cum va simtiti si voi dimineata atunci cand beti cafea. eu beau o cana de lapte rece vara si o cana de lapte cald iarna 😀

 11. A.Razvan says:

  nu sunt mare bautor de cafea, adica nu consum zilnic, dar cand o consum isi face treaba foarte bine.

 12. Cafea si echipamente cafenea.
  tel.0731347077.

 13. Ioana says:

  Wow! Espressor ai? 🙂

 1. August 11, 2011

  […] Saru’mana, un espresso scurt fara zahar, fara […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.