fbpx

Cafea?

Buna, numele meu este Dan, si sunt dependent de cafea! ca’cam asa ar trebui sa’mi incep Joia seara, discutia de la casa de cultura a studentiilor, de la ora 21, in cazu’n care, in sala mica, s’ar tine un congres a cafengiilor anonimi. Urmatoarea fraza, ar cuprinde cu siguranta, amintirea … amintirea, cum totul a inceput … undeva inainte de BAC, am decis, ca nu se mai poate sa bag atata tutun si alcool in mine, si sa nu beau o cafea, seara la ora 22, inainte de culcare (da, ma culcam devreme, pentru ca eram un elev eminent, care nu fugea, fara stirea mamai, de la scoala – mama trebuia sa stie, ca sa fim pe aceiasi lungime de unda).

Buna, numele meu este Dan, si sunt dependent de cafea! ca’cam asa ar trebui sa’mi incep Joia seara, discutia de la casa de cultura a studentiilor, de la ora 21, in cazu’n care, in sala mica, s’ar tine un congres a cafengiilor anonimi.

Urmatoarea fraza, ar cuprinde cu siguranta, amintirea … amintirea, cum totul a inceput … undeva inainte de BAC, am decis, ca nu se mai poate sa bag atata tutun si alcool in mine, si sa nu beau o cafea, seara la ora 22, inainte de culcare (da, ma culcam devreme, pentru ca eram un elev eminent, care nu fugea, fara stirea mamai, de la scoala – mama trebuia sa stie, ca sa fim pe aceiasi lungime de unda).

cana cafea

Anii de facultate, nu au facut decat sa creasca doza minima necesara traiului de zi cu zi, in viata grea, pe care studentu’ era nevoit sa o duca – baute pana dimineata, dormit pana la 12 ziua, mers la statuia lui Matei Corvin si observat animatia, pana seara, cand trebuia sa reluam totul – grea viata de student!

Prima slujba adevarata, m’o si facut un dependent inrait … daca pana atunci ma multumeam cu 3-4 espresso pe zi, dupa o saptamana de munca, ajunsesem la performanta de minim 7-8 espresso … zilnic! Dupa o luna, ajunsesem sa fiu imun la primele 3 cafele … si, paradoxal, extrem de ciufut, pana la consumarea lor … iar pana la punerea curului la orizontala, consumam minim 10 cafele (si cand spun cafea, ma refer la espresso, si sau/ness)

Odata cu trecerea timpului, am acumulat experienta, astfel ca am fost capabil sa revin la cele 3-4 cafele zilnice … si sunt mandru de mine … va spun cu mana pe inima ca se poate … intr’o zi, chiar nu am baut cafea! A fost greu … dar nu imposibil! Totul e sa gandesti pozitiv!


16 comments
  1. Pe mine m-a cucerit cafeaua de la primul meu job. Imi faceam zilnic o cafea neagra, sau cu zahar si lapte si o savuram incet.
    Azi imi fac un 3 in 1 cu ciocolata si o beau pana cand plec de la serviciu.
    Insa pot linistita sa beau o cafea si sa iau somn dup-aia, nu interfereaza 🙂

  2. Sefu,si eu sunt cu cafea doar daca e de la +3 in sus,dar cafea strong strong aproape fara zahar si practic acest sport de vreo 6-7 ani si sincer nu vreau sa ma las…dar am si zile cand am rezistat fara 😀

  3. Eu nu beau cafea si ma simt la fel de bine asa cum va simtiti si voi dimineata atunci cand beti cafea. eu beau o cana de lapte rece vara si o cana de lapte cald iarna 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Mantuirea neamului

Next Post

Chiar nu exista mos Craciun?

Related Posts