fbpx

Citesti?

CARTE

Care e ultima carte citita?

Cand ai citit ultima carte? si nu ma refer la nustiu ce lectura obligatorie pentru examenu’ de bac.

De unde aceste intrebari? din simplu’ motiv ca am impresia ca ajungem (ca si natie vorbesc) niste ignoranti acuti!

Citeam ieri un post: “Literatura romană e un căcat”, sunt convins ca este un articol scris pentru a atrage trafic, si nu cred ca e scris din inima (sau cel putin sper cu toata fiinta mea), dar acest lucru m-a pus pe ganduri…

Ce procent din generatia “viitorul tarii” mai citeste si altceva de blogul colegului de banca, twitter, messenger …?

Sunt deacord ca internetul a revolutionat lumea, ai acces la informatie mult mai usor, dar din pacate generatia “viitorul tarii” nu foloseste aceasta mare biblioteca in mod constructiv (parerea mea) …

Prin urmare, ca si concluzie, va spun cu mana pe inima, ca dau vina in primul si in primul rand pe parinti, si apoi pe plozi.

Nu mi se pare normal, ca un parinte sa isi lase copilul la calculator toata ziua, din cauza ca e mai comod asa.

Scoate copilul afara la joaca!, obliga-l sa citeasca o carte (un copil se poate obliga foarte usor, si nu ma refer prin forta, faci un joc psihologic… si o sa fie mai mult decat incantat sa citeasca.)

Prin urmare revin cu cele doua intrebari:

  1. Care e ultima carte citita?
  2. Cand ai citit ultima carte?

20 comments
  1. 1.Chirita in provincie(:D mi-a trebuit la scoala) dar Ioan de Rebreanu mia palcut mai mutl
    2.cred ca acu 2 sapt.
    ai dreptate..deja am inceput sa nu ne mai preocupe cititul ..chiar si pentru scoala..cumparam o carte cu rezumate/caracterizari si altele si facem tema.

  2. Nu, articolul ala nu era scris din dorinta de a atrage trafic, ci voiam sa spun ca literatura dezvolta vocabularul si capacitatea de exprimare, doar ca sistemul de invatamant uita lucrul asta si insufla tinerilor ideea ca literatura e ceva abstratct, greu de inteles si plin de cuvinte alambicate daor pentru ca ne incapațânăm să studiem autori români.

  3. Rusinos dar nu-mi amintesc nici titlul, nici autorul ci doar perioada (in vara aceasta), oricum era ceva despre masonerie, iar asta pentru ca nu imi aloc timp pentru asta desi de pe la 13-14 ani si pana pe la 22 de ani citeam tot ce prindeam pe nerasuflate, dar erau intradevar alte vremuri. Pe de-o parte ii inteleg pe tinerii de azi, netul e mai ineractiv dar se pierde substanta.
    Nu-mi pot imagina sa nu-l citesti pe Alexandre Dumas, Jules Verne sau Kalr May, dar este adevarat intrnetul le fura tot timpul si nu mai aloca pentru asa ceva.
    Am vazut ca mai nou “O scrisoare pierduta” se citeste, eu am mers sa vad piesa la teatru si de nenumarate ori la televizor cand inca erau programe tv care difuzau piese de teatru.
    Carti se mai citesc, unii le prefera in format electronic, eu nu inteleg asta, dar eu am o alta intrebare:
    Cand ati fost ultima data la teatru?

  4. Acum 8 sau 9 ani cand am dat bacul, nu am citit nici o carte pentru bac ci mi-am inchiriat filmele respective din programa de bac. 🙂 A fost mult mai usor si am luat si nota 9 🙂

  5. @Andrei: Indiferent de perioada in care a fost scrisa o opera, ea trebuie sa te faca sa te simti “acolo”, prin urmare, ca sa poti sa citesti Baltagul, trebuie sa foloseasca limbajul timpului x. Operele pe care le studiezi “obligatariu” la scoala , sunt opere inspirate din cultura si traditiile romane, daca faceai liceul in state invatai cultura lor (acum o sa imi spui ca la ei nu e nimic obligatoriu, ca iti alegi cursurile, bla bla, sunt de acord, DAR asta e la noi) prin urmare nu fi nervos ca esti obligat sa citesti Baltagul, fi nervos si fa scandal ca vi se preda din carti de Istorie in care apare Esca!…, Oricum, iti recomand sa citesti cat poti de mult, daca iti e mai la indemana audiobook-ul http://www.openculture.com 🙂

    @ adrian barbat: pertinenta intrebare 🙂 , in vara anului de gratie 2008 am fost 🙁 , si saptamana viitoare intentionez sa ma duc (asta daca a cumparat sotia bilete 😀 )

  6. Stiu… imi pare rau… dar lumea evolueaza dupa cum vezi si tineretului nu ii mai place cartea. Toti stau numai pe hi5 si chaturi. Toti numai manele, tigari, droguri, pitzipoance, haine albe, pantofi albi cu pantaloni negrii si camasa sclipitoare.

  7. pai are si “evoloutia” asta un rol foarte bun …. gasesti foarte multe chesti interesante daca cauti pe internet , asa era foarte greu sa te documentezi , de multe ori ba nu gaseai o carte la biblioteca sau chesti de genu asta …

  8. “Sunt deacord ca internetul a revolutionat lumea, ai acces la informatie mult mai usor…”. Vreau sa iti spun ca multe dintre informatiile de pe net nu sunt adevarate sau sunt, dar partial.
    Ultima carte citita este “Colt-Alb” de Jack London acum vreo 5 ani daca nu ma insel.
    Recunosc, nu prea citesc carti. 😐

  9. Ultima carte a fost “Laleaua Neagra” de Alexandre Dumas, nu pot sa apreciez cam cat timp a trecut, dar sigur sunt 5-6 ani. Daca cartile tehnice, in format PDF, se pun, ultima a fost acum o luna.

  10. Ultima a fost Hipnoza si Sugestiune, o carte veche scrisa intr-un limbaj arhaic de un autor ascuns in spatele unui pseudonim, publicata de o editura militara, care nu a vazut niciodata rafturile librariilor. Ce sa fac? …d’ale meseriei:P

  11. 1. Ultima cartea a fost “Amorurile unui Print” de GUILLAUME APOLLINAIRE, dar nu se pune pentru ca a fost o porcarie, penultima a fost “pendantul in bucatarie” de JULIAN BARNES…:x:x:x
    2. Iar ultima carte, adica cea de Guillaume am citit’o acum 4 zile
    .-= dezaxata´s last blog ..Papusa zilei! 8 =-.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Nu ma mai uit la stiri!

Next Post

Justitia din Romania … mai are multe de invatat!

Related Posts

Azi iubim!

Pentru ca sunt mult prea multe chestii faine care se intampla in jurul nostru, iar noi nu vedem din cauza ochiilor, pentru ca vreau sa vad partea plina a paharului, pentru ca afara e soare, pentru ca dis de dimineata cefeaua a fost amara si rece (exact cum imi place mie), pentru in trafic un taximetrist m’a lasat sa trec in intersectie, pentru ca o batranica a zambit in timp ce stateam la coada sa imi cumpar covrig cu susan, pentru ca iaurtu’ a fost acru, pentru ca buburuza simte la fel, pentru ca telefoanele suna in nestire, dar de cealalta parte a firului aud voci blande, voci de oameni
citește mai mult

Urasc scuteristii

Indiferent ca is femei sau barbati, adulti sau tineri, romani sau minoritari, crestini sau atei, bogati sau saraci, galagiosi sau silentiosi, linistiti sau agitati… ii urasc in egala masura pe toti!
citește mai mult