fbpx

Grecia, vacanță în 2015

Într-un timp în care Grecia este pe buzele tuturor, eu am fost aici în vacanță: Zakynthos, Lefkada, Corfu. Kefalonia și Kavala au fost surprizele plăcute, neprogramate de pe traseu.

Nu am să vă vorbesc acum despre cum s-a resimțit criza în Grecia, pentru că înafară de faptul că erau cozi la bacomate și că nu puteam să plătesc cu cardul (în unele taverne), era inexistentă. Grecii sunt de-a dreptul relaxați, sau mă rog, erau. Poate era prea devreme pentru ei! Oricum, mai multe pe tema acesta vă voi spune după ce mă întorc din #ClujX (în momentul acesta, când scriu articolul, mă aflu în aerroportul internațional Henri Coandă, îmi aștept avionul care mă va duce în Thessaloniki… aici mă voi întâlni cu Gabriel pentru a documenta: ThessalonikiKalamataTripoli și Plovdiv). Mă rog, nu o mai lungesc!

Drumul

Am ales să plec din București pentru simplul motiv că de aici am mai mers împreună cu încă 7 prieteni.

Traseu Grecia Zakynthos Lefkada Corfu Kefalonia

Și la dus și la întors am poposit în Thessaloniki, pentru a nu ne rupe de oboseală am decis să rupem drumul în două.

  • ~5.000 KM (cu ce m-am plimbat pe insule)
  • ~500 EURO (motorină, feri, taxe drum/pod)

Cazarea

Booking.com
  • Thessaloniki – Hotel Ilios, o cazare decentă, aproape de port. Cost 40EURO/noapte
  • Zakynthos – Villa San Andreas – o locație absolut minunată, situată la 5 minute de mers cu mașina de inima Laganas, încpnjurată de măslini. Cost 30 EURO/noapte
  • Lefkada – Pansion Filoxenia Apartments & Studios – o vilă drăguță, aprope de tot ce înseamnă viața de pe insulă. Cost 44 EURO/noapte
  • Corfu – Paradiso – o vilă aflată la 5 minute de mers pe jos pâna la port. Camera, mă rog apartamentul, e foarte spațioas, poate prea spațioas, drăguț, dar cu un proprietar puțin… ăăă. Oricum, drăguță locația, personal am avut problemă în cameră cu internetul, în sesnul că nu mergea deloc, dar având în vedere cum merge netul pe toată insula, nu a fost chiar așa o problemă.

Cazarea a fost fără masă și a costat ~500 EURO, pentru două persoane.

Mâncarea

Grecia_Zakynthos_Lefkada_Corfu_Kefalonia_481

Din punct de vedere gastronomic Grecia are foarte multe de oferit.  Cu toate că am mai fost în Grecia de câteva ori, doar acum am descoperit taramasalata (salata de icre de pește).

Practic, nu a existat masă care să nu conțină saltă de roșii (trebuie să fiți expliciți când cereți salata de roșii, că dacă nu, veți primii pe lângă roșii și restul legumelor din salata grecească), feta grill și taramasalata.

Saganaki mussels, vinetele umplute, fructele de mare la grill, feta saganaki sunt doar câteva din restul chestiilor care au îmbogățit experiența noastră culinară. Vinul, oricât de banal ai zice că e, vi-l recomand din suflet, pentru că unul – două pahare de vin roșu la masa de seară, vă scapă de boala turistului. Sincer vă spun că sulfiții din vin și-au făcut foarte bine efectul.

Ca și costuri, am plătit împreună cu Buburuza, undeva la 25 EURO per masă (cu tot cu vin, apă, cafea). O salată grecească era în jur la 5 EURO, feta grill 4 euro, taramasalata 3-4 euro, fructele de mare și Saganaki mussels în jur la 10-12 euro.

Majoritatea tavernelor aveau costuri suplimentare (am fost mirat să aflu și eu): 1 EURO fața de masă (în unele locuri se plătea locul la masă cu 1 euro).

Oricum, din punct de vedere financiar, Grecia e o destinație culinară mai mult decât corectă!

Timp liber

N-am avut!

Așa de mult m-am plimbat pe insule. De pe o plajă pe alta, dintr-un golfuleț în altul, că efectiv nu am avut timp liber. Nu am să vă plictisesc cu detalii pe tema asta, ci, mai degrabă voi lăsa pozele făcute de Ovidiu să vorbescă de la sine.

Vă mai spun doar atât: 10 zile nu vă ajung să explorați tot ce vă oferă Zakynthos, Lefkada și Corfu, iar Kefalonia a fost o supriză minunată care m-a făcut să încep să-mi fac planuri pentru a mă reîntoarce aici să o explorez (am fost doar în trecere pe acesată insulă, am poposit câteva ore in drumul cu ferry de la Zakynthos în Lefkada)

Recomand Grecia!


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

După #ClujBlogMeet

Next Post

Ultima Transhumanta

Related Posts