fbpx

Soluția aleasă de mine pentru urmărirea și catalogarea automată a cheltuielilor

Acum Delta T am renunțat la statutul de ambasador Revolut, din motive pe care nu are rost să le discutăm aici și acum (vă spun doar că mă disperă chestiunile principiale dacă nu se respectă) și am tot căutat o soluție pentru a-mi urmări cheltuielile.

Am ales soluția de la Banca Transilvania, pentru că, din punctul meu de vedere îmi oferă tot ce aveam nevoie în momentul respectiv (între timp a evoluat soluția și îmi răspunde și mai mult nevoilor, nevoi pe care nu le-am conștientizat atunci):

Aplicație pentru mobil care îmi urmărește și cataloghează automat cheltuielile – BT Pay.

Aplicația este destul de simplu de utilizat, orice cheltuieli faci cu cardul ți le încadrează automat în categoria aferentă, iar la finalul lunii îți dă unn raport general. Raport pe care dacă vrei să-l aprofundezi poți să o faci extrem de simplu făcând tap pe fiecare categorie în parte, deschizându-ți lista de cheltuieli aferente.

Aplicație pentru mobil care îmi urmărește și cataloghează automat cheltuielile - BT Pay

Transfreruri între carduri

În primul rând vreau să vă spun că de o perioadă sunt extrem de atent cu informațiile pe care le furnizez on-line. Drept urmare am căutat o soluție pentru a nu-mi da datele cardului atașat la contul curent petru cumpărăturile cu plata on-line.

Drept urmare am ales cardul STAR BT, fără linie de credit. Practic am un card cu un cont separat unde îmi transfer banii ori de câte ori vreau să cumpăr ceva on-line. Astfel stau liniștit că și în situația, puțin probabilă (tocmai pentru că sunt atent de unde cumpăr), în care datele cardului sunt furate, nu o să poată nimeni să-mi chletuie banii… pentru că nu țin mai mult de 50 lei pe el.

Pe lângă asta mai am și ceva serviciu de money back: dacă cumpăr de la comercianții înrolați în program primesc nu știu cât înapoi pe card. Nu am fost atent, nu pentru că sunt Becalian, dar pur și simplu nu este beneficiul care m-a făcut să aleg acest card.

Pentru mine important era (este) să am un card care să nu fie atașat contului curent… Aștept cu nerăbdare să scoată cardurile virtuale (facilitate pe care o vor implementa în noua aplicație, #NeoBT).

Totodată, BT Pay a implementat opțiunea de a-ți adăuga în aplicație și carduri non-BT, astfel încât să poți să-ți transferi banii de pe un card de la o altă bancă înstant și fără comisioane pe cardul tău BT.

Pe lângă asta am și benficile clasice:

  • împart costuri (la restaurant, taxi sau orice altă cheltuială o pot face împreună cu un prieten, spre exemplu: cumpăr eu biletele la cinema). Transfer de bani către un prieten, doar pe baza numărului de telefon.
  • retrage numerar de la ATM fără un card fizic (pot să retrag de la orice bancomat BT o sumă de bani fără să am cardul la mine, pur și simplu setez din aplicație suma pe care vreau să ridic și o ridic cu ajutorul telefonului)

Bonus: cardul Mastercard Gold

Am ales ca pentru 50 lei pe an să am următoarele beneficii (astea sunt cele care m-au interesat pe mine, sunt mai multe beneficii folosirii acestui card)

  • asigurare de sănătate pe timpul călătoriei în strainatate
  • accesul la Salonul Business Class 
  • beneficiile din cadrul programului MasterCard Premium & Business

Rată de schimb

Folosesc soluția asta de la BT de foarte mult timp. Cu mult înainte de a auzi de Revolut și vă spun că rata de schimb valutar la cardul BT Visa Classic a fost, nu o dată, mai bună chiar decât cursul BNR din țară.

Pe Mastercard Gold am aceiași rată de schimb valutar ca la Visa Classic. Așadar, ori de câte ori ies din țară nu-mi mai schimb bani, ci plătesc pur și simplu cu Mastercard sau cardul Visa Classic.

Pentru că sunt un adept al soluțiilor de plăți electronice, am intrat și în programul Beta #NeoBT. Din câte mi-am dat seama se dorește o aplicație mai evoluată de banking față de BT Pay.

Teoretic s-a reușit, practic este încă în faza de testare și doar cei care s-au înscris în program au acces la ea. Eu o folosesc fără probleme de mai bine de 1 an de zile.

Au câteva facilități foarte faine, iar aia prin care poți genera un pin temporar pentru a-i da cuiva dreptul să ridice de pe cardul tău o sumă definită de tine fără ca el să aibă cardul tău fizic, mi se pare o idee excelentă. Trebuie să setezi suma și timpul cât să fie valabilă opțiunea de ridicare a banilor.


3 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Toate festivalurile mari, de muzică, din RO se vor amâna pentru 2021

Next Post

E mai bine să gătim acasă sau să comandăm mâncare de la un restaurant?

Related Posts