fbpx
Strada Potaissa 2020

Strada Potaissa 2020 – Piața de flori altfel va avea loc între 6 și 12 iulie

Cu bucurie și responsabilitate vă spunem că Strada Potaissa redevine Piața de flori altfel între 6 și 12 iulie 2020 și, sperăm noi, cea mai frumoasă stradă din România.

Andi Daiszler, Daisler Asociatia

Strada Potaissa 2020

Cred că e cea mai bună veste pe care am auzit-o săptămâna asta. Serios, în tot tumultul cauzat de COVID-19, parcă veștile bune nu mai reușesc să-și croiască drum spre lumină!

Da, suntem conștienți de existența lui, suntem conștienți de ”pagubele” materiale și nemateriale pe care le aduce acest virus, dar, tot odată trebuie să începem, cumva, să trăim alături de el și să ne continuăm viața. Nu trebuie să ne lăsăm pradă fricii, anxietății sau paranoiei.

Trebuie să fim, așa cum bine a subliniat și Andi, responsabili și prin prisma pozitivismului să încercăm să ne continuăm viața, tradiția și cultura pe care orașul ăsta a pornit-o începând cu 2015.

Prima piață din România cu sistem de plată cashless pentru toți producătorii.

Da, ați auzit bine. În cadrul pieței de flori altfel, Strada Potaissa 2020, veți putea achiziționa ceva / orice, prin card bancar. Pentru prima dată în România toți producătorii dintr-o piață vor avea POS-uri.

Încă de la începutul pandemiei am zis că acum e cel mai bun moment pentru a implementa la nivel național plățile prin transferuri bancare (card, OP, bilet la ordin etc). Avem o groază de beneficii din această măsură (evaziunea fiscală ar tinde spre zero, costurile cu cash-ul nu vor mai fi – e un cost extrem de mare să ai numerar, trasabilitate clară a banilor pentru vânzător, asta fără a pune în calcul limitarea contactului fizic care practic reduce riscul de infectare).

Nu pot decât să-i laud pe organizatori și pe cei de la Banca Transilvania că au reușit să semneze acest parteneriat. Practic micii producători primesc cu titlu gratuit aceste facilități, pe perioada festivalului, de la Banca Transilvania.

Strada Potaissa 2020
Strada Potaissa 2020

Reglementări cauzate de SARS-CoV-2

Vă dați seama că să organizezi ceva, orice, în aceste vremuri este extrem de, ăăăăăă, cum să spun fără să fie ușor interpretat greșit, provocator. Atât din punctul de vedere al organizatorului (pentru că oamenii de la Asociația Daisler sunt organizatori asumați) cât și din punct de vedere a oficialităților.

Practic ne aflăm într-un punct nou, nu avem norme testate în timp, nu avem reglementări pe care să le importăm, tot ce se face, se face de la zero, pe umerii lor. Ei sunt cei care trebuie să gândească scenarii și să implementeze măsuri care să reducă la zero riscul infectării. E o sarcină extrem de grea pe care o au de îndeplinit.

Șapte zile, câte patru ore pe zi

Anul acesta s-a redus drastic timpul pe care-l poți petrece în cadrul festivalului: doar 4 ore per zi. Festivalul începe în data de 6 iulie și se termină în 12 iulie 2020. Accesul publicului se va face în intervaulul 17:00 – 21:00.

Și, bucuros să aflu, în acest interval pe fundal va răsuna sunetul verii din boxele DJ-ului meu favorit, DigitaLove.

Mască. Termoscanare. Distanțare fizică.

La intrarea în zona festivalului, care se întinde pe prima porțiune a străzii Potaissa (de la Universității până la intersecția cu strada Fortăreței) vor fi oameni de pază care ne scanează temeperatura și se vor asigura că vom avea masca corect poziționată pe față.

Totodată distanța dintre vendori va fi mărită astfel încât să se reducă riscul infectării. Se implementează măsuri pentru tot ce înseamnă dezinfectarea festivalului: de la sistemele amplasate la intrarea în festival și în interiorul acestuia, până la tot ce ține de ”bucătăria internă” a acestuia (dezinfectarea băncilor, tarabelor, butaforiilor… practic a tot ce ține de festival) .

Nu e ideal, dar e un prim pas spre normalitate. Strada Potaissa dă startul verii clujene. În sfârșit pot să spun cu adevărat că începe vara la Cluj!

Vara 2020 începe la Cluj cu Strada Potaissa!


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Gândiți local! Câteva motive pentru care e mai ”sănătos” consumul local

Next Post

Ce am mâncat în pandemie… sau cum am slăbit 10 kg

Related Posts