fbpx

Gelozia…

Cercetatorii japonezi au identificat centrul din creier responsabil pentru sentimentele de gelozie, anunta presa britanica.Dupa cum spuneam intr-un articol precedent,

Omul e un … mecanism complex, despre care putem spune, ca e compus din doua componente:

Partea fizica

Partea psihica [via]

Asadar, tot din partea emotionala face parte si gelozia … ce e gelozia? Pai conform dex-ului: sentiment chinuitor provocat de banuiala sau certitudinea ca persoana iubita este necredincioasa.

Am vrut sa intreb daca ai fost gelos vrodata … dar, sincer nu am sa intreb acest lucru, pentru ca nu cred sa existe persoana care sa nu fi fost geloasa NICIODATA, asa ca am sa intreb:

Esti o persoana geloasa?

Sincer, gelozia nu poate sa iti faca bine… DA, stiu, linia dintre iubire si gelozie e destul de subtire … DAR exista, si trebuie sa fi capabil sa o trasezi si sa nu o incalci! De ce? Pai, nimic bun nu poate iesi din gelozie… Crimele pasionale, au ca si punct de plecare acest sentiment deloc nobil, multe despartiri se petrec din cauza acestui sentiment irational (da, in principiu semntimetele si rationamentul nu are nici o legatura unul cu altul … dar se mai intersecteaza cateodata).

Lorenzo Stramusoli spunea: “Gelozia e fiica iubirii pe care insa de multe ori o ucide cu veninul ei.” – Nimic mai adevarat!

Sincer, eu de o perioada, nu mai sunt gelos, chiar am inceput sa capat acel sentimet de mandrie … merg pe strada cu buburuza de mana, cu pieptul scos, si zambind cand cineva isi intoarce capul dupa noi (ea), plin de mine, ingamfat si cu dintii la vedere imi spun in gand:

Da ma, asa e … doar ca e cu mine… sufla in buze … ca a spus DA … si da-ul mi-a fost spus mie 😀 !


10 comments
  1. sa inteleg ca bogdan va fii o victima colaterala….:))sunt atat de geloasa uneori, incat nu ma scoate nimeni din ale mele mult timp. el greseste mult ca imi spune de vecina, de fost colega de nu stiu ce fata d ela party…daca nu imi zicea, nu aveam de ce sa ii scot ochii…:D
    .-= dezaxata´s last blog ..Mini Vacanta mica! =-.

  2. In oricine exista gelozie,doar ca la unii e mai accentuata. Uneori e bine sa fi gelos, atunci cand vine vorba de iubire… cine nu e gelos nu iubeste, parerea mea.
    Totodata e important sa ne si stapinim gelozia in unele cazuri cand nu-si are rostul. Din pacate multi ajung sa fie prea posesivi si nu au decat de pierdut.
    .-= Kalin´s last blog ..O femeie îi dă maxim soțului ei afemeiat =-.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Urme si traume

Next Post

Alexandru George Stefanescu – Fotograf

Related Posts

Workshop in cadru’ TIFF 2011 sustinut de THOMAS MAI

Thomas Mai este cunoscut pentru experienţa sa în acest domeniu, ţinând prelegeri şi oferind consultaţii pe teme de finanţare, marketing, distribuţie de film şi New Media în întreaga lume. A ţinut prezentări la 19 workshop-uri din jurul lumii. Thomas a fost sales agent timp de 14 ani, perioadă în care a vândut filmele realizate de regizori precum Lars von Trier, Lukas Moodyson, Thomas Vinterberg şi mulţi alţii. A produs 4 lung metraje: The Eighteenth, Possessed, Don’s Plum, şiOne Point O, fiind recompensat cu numeroase distincţii. Thomas a fost managing partner şi producător la Klondike Film între 1996-1998 şi CEO al Trust Film Sales între 1998-2000. Între 2000-2004 a fost managing partner şi producător la ZentAmerica şi CEO Katapult Film Sales din Los Angeles între 2004-2006. Între 2006-2009, a condus departamentul New Business la TrustNordisk.
citește mai mult