fbpx

Arta și-a dat întâlnire La Cuptor Sibiu

Ori de câte ori am ocazia să merg la Sibiu, le trec pragul celor de la restaurantul La Cuptor. Sunt sau nu subiectiv, rămâne unul dintre restaurantele mele preferate din România (dacă nu din lumea asta – celor cărora le-am trecut pragul).

Așa că în momentul în care am văzut că joi, 27 octombrie 2022, o să aibă un eveniment culinar prin care vom degusta meniul lui chef Damien Brunet, de toamnă – iarnă de La Cuptor, nu am mai stat pe gânduri și am căutat cazare în Sibiu. Apoi i-am spus Buburuzei că am o surpriză pentru ea 💕.

Cazare Sibiu

Pentru că degustarea noului meniu presupunea și asocierea cu câte un pahar de vin de la Petro Vaselo, am decis să stăm peste noapte. Nu e prima dată când facem escapadă culinară strict pentru a mâncă La Cuptor, așa că suntem obișnuiți și am bugetat, pe lângă drum și cina în sine și cazarea și micul dejun de a doua zi.

De data aceasta am ales să stăm la Studio Sac Voyage Ocnei. E cât se poate de aproape de restaurant. Am fost foarte mulțumiți, gazda de treabă, condiții faine și super aproape de punctul nostru de interes. Practic ne-am rostogolit de la restaurant și am ajuns în pat.

În trecut am mai stat la Casa Kempel, World Studio Sibiu și GoldSmith. Toate cazările le iau prin Booking.

Booking.com

Arta culinară 🤝 arta spectacolului La Cuptor

Unul dintre motivele pentru care suntem îndrăgostiți de restaurantul La Cuptor din Sibiu este că acolo trăim o experiență culinară, ori de câte ori mergem. De data aceasta s-au întrecut și ne-au întrecut așteptările în ceea ce privește experiența trăită.

Au îmbinat arta culinară cu arta spectacolului. Fiecare preparat a fost asociat cu un pahar de vin de la Petro Vaselo și între ele îmbogățit de câte un moment artistic pus în scenă de către artistul muzical Adrian Naidin și actorul Florin Coșuleț.

Ascultați până la final să simțiți energia cu care ne-au încăract. Eventual ascultați întreg playlist-ul

Ne-a plăcut așa de mult, încât i-am trecut pe lista de urmărit pe acești doi artiști. Cu siguranță nu vom rata următorul spectacol la care vor participa.

Meniu toamnă – iarnă La Cuptor

Am fost purtați prin viziunea pe care o aduce chef Damien Brunet în bucătăria restaurantului La Cuptor.

Am început cu niște pânie de casă și un unt cu trufe presărat cu praf de roșii.

Aperitive:

 • Crispy boeuf bourguignon / sos chimichurri picant/ murături koreene
 • Spumă de parmezan / praf de ceapă / focaccia de casă
 • Rose de Petro Vaselo

Fel principal:

 • File biban de mare/ sos Bouillabaisse / piure cartof copt/ cremă de usturoi negru
 • Mușchi de vită / sos foie gras cu trufe / mămăligă afumată
 • Ovas Petro Vaselo

Desert:

 • Tartă cu ciocolată de origine / miso alb / parfait cu hribi / gel de merișoare sălbatice
 • Bendis rose

Atenția la detalii

Face ca o experiență faină să fie una desăvârșită. Iar oamenii de La Cuptor sunt maieștrii în aceasta. De la detaliile ce țin de amenajarea sălii, până la ce îți pun în farfurie. De la muzica ambientală, până la comportamentul angajațiilor.

În cazul de față, am apreciat maxim că au limitat numărul de participanți la 50… chiar dacă, cred, au 200 de locuri în local. Dar au ales să ne resfețe, în locul profitului. Mare lucru. Apreciez maxim. Felicitări echipei!

Am apreciat momentele artistice alese. Sincer vă spun că o singură dată am mai participat la ceva asemănător, acum 7 – 8 ani, un spectacol de teatru la Godot București. Spun asemănător, pentru că am avut parte de artă. Dar sincer, nu prea se pot compara. Oricum, salut pe oricine încearcă această combinație.

Mi-aș dori ca în Cluj să avem așa ceva, cel puțin cu ocazia unor evenimente punctuale.

Iulian, îngerul meu păzitor

Am plecat din Cluj pregătit doar să ciugulesc. Mi-am asumat faptul că fiind o degustare de meniu, nu am cum să cer să îmi facă ceva special, fără usturoi. Ne-am făcut un plan împreună cu Buburuza de cum să tratăm problema: îmi iau pastile la mine, dacă cumva trece ceva peste simțul olfactiv și papilele gustative ale ei.

Și nici măcar nu am mai cerut oamenilor de la restaurant să ne spună dacă are sau nu usturoi preparatul pe care ni-l servesc.

Cu toate acestea, Iulian a fost prezent (ca de fiecare dată). A mers la bucătărie și a vorbit pentru noi. Ne-a anunțat de fiecare preparat în parte și a făcut în așa fel încât să ne putem bucura pe deplin de experiență… să nu am probleme după ce plec de la restaurant.

Nu aș vrea să fiu înțeles greșit, absolut toți oamenii de La Cuptor sunt de nota zece, doar că noi avem o afinitate pentru Iulian. Știi când rezonezi cu o persoană din prima secundă din prima secundă în care interacționezi. No așa e cu Iulian!

Cost escapadă

E mult, e puțin? Personal zic că având în vedere experiența totală pe care am trăit-o în Sibiu, a fost un preț mai mult decât corect.

Până la urmă am fost 2 persoane, care am ieșit în oraș la un vin (a se citi două pahare de persoană), la un spectacol (teatru și muzică), la o cină. Ne-am cazat în Sibiu și înainte de a ne întoarce acasă, am luat și un mic dejun copios.

Cina în sine a costat 250 lei / persoană, dar pentru că ne-am simțit așa bine am decis să mai luăm în plus două butelii de vin, 3 ape plate, 1 minerală și 4 cafele. Nu vreau să mă înțelegeți greșit, la cină nu am primit doar câte un pahar de vin per preparat. Primeam cât ne doream, dar așa am simțit noi că trebuie să răsplătim întreaga experiență.

Suntem conștienți că artiștii au fost plătiți, suntem conștienți că realist nu cred că au făcut bani din degustarea de meniu. A fost extrem de multă mâncare, băutură și întreținere de atmosferă. Sincer vă spun că un asemenea eveniment ar trebui să fie undeva pe la 500 lei / persoană. Un preț corect, din care am ieși câștigători și noi, clienții, și ei, proprietarii.

 • Transport: ~ 300 lei
 • Cazare: 150 lei
 • Vin înainte de cină: 99 lei (Wine Not Sibiu)
 • Cină La Cuptor: 794 lei
 • Mic dejun a 2-a zi: 87 lei (Charlies Coffe)

Nu am o concluzie neapărat, doar mi-am întărit credința: viața trebuie trăită. Iar eu îmi trăiesc viața după crezul: trăiesc pentru a mânca, nu mănânc pentru a trăi!

La Cuptor mă ajută să-mi urmez această cale.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Neversea 2023: 6 – 9 iulie

Next Post

Lansare carte: Marta de la Biz @ Diverta Unirii, Cluj-Napoca

Related Posts