Grilled Calamari

De o buna, buna bucata de timp astept cu nerabdare momentul in care merg in concediu la mare, pentru ca sa-mi satisfac pofta de fructe de mare. Shrimps, caracatita si calamari se printre preferatele mele.

Nu la mult timp dupa ce m-am intors din Grecia m-a apucat o pofta nebuna de grilled calamari. Si cum eu sunt mai rau ca o femeie insarcinata cand am pofte, am purces la Metro si am cumparat calamari mari de pe gheata, nu congelati. Sincer, in Cluj cel putin, la Metro gasesc cei mai proaspetete fructe de mare.

calamari

Bun, nu o mai lungesc cu povestiile si va spun cei 3 pasi simplii, pe care ii aveti pentru a prepara calamari la grill.

Curatarea

Asta m-o speriat cel mai tare. De partea asta imi era cel mai frica… Asta pana cand l-am vazut pe Jamie Oliver intr-o emisiune pe PaprikaTV in care explica o modalitate simpla si rapida de curatare a calamarilor.

Pun calamarul pe un dog de lemn , introduc un cutit inauntrul lui si il tai in jumatate (ca si cum as deschide o carte). Nu am fost atent pe unde a taiat Jamie Oliver calamarul, dar eu va recomand sa-l taiati pe partea diametral opusa cartilajului. Dupa care usor, cu mana, am indepartat ce este inauntru lui, am scos cartilajul si am taiat tentaculele.

Sa nu care cumva sa aruncati tentaculele!

Pregatirea

Dupa ce am curatat calamarul, l-am pus “pe burta” (partea interioara este lipita de dogul de lemn) si l-am crestat usor –  atentie mare sa nu treaca in cealalata parte cutitul. In functie de marimea lui ii fac 5-6 linii cu cutitul. Dupa care il ung cu putin ulei de masline.

Gatirea

Intr-o tigaie cu grill, incinsa, am pus bucatile de calamari, cu partea necrestata in jos. L-am lasat asa pana cand s-a strans, dupa care le-am intor si pe cealalta parte. Nu a durat mai mult de patru minute toata treaba asta. Cu tot cu tentacule.

Servirea

Langa calamari am mai facut la cuptor niste cartofi cu rozmarin, iar Buburuza o salata de spanac crud. Se combina bine, zic eu.

Va recomand sa incercati odata, mai ales ca sunt ieftini. Eu am cumparat 6 bucati mari de calamari (o bucata a fost suficienta pentru o persoana) si am platit undeva la 40 de lei.

Mi-a fost atat de foame/pofta incat nu am mai apucat sa fac poza la produsul intermediar/final… La nici macar una din farfurii. Sincer va spun!


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

Leave a Reply