Cand am vazut la bucatarul maniac reteta asta, am zis ca neaparat, da neaparat trebuie sa fac si eu asa ceva la buburuza mea… mai ales ca amandoi suntem innebuniti dupa ridichi.
Bine, nu am respectat reteta maniacului, pentru ca, nu-i asa, un bucatar adevarat stie sa se adapteze la ceea ce exista in bucatarie!
So’, am luat 3 legaturi de ridichi, pe care le-am spalat, taiat si dat prin robot (stiu, am fost lenes, dar am vrut sa le tai mici). Am cumparat din piata si ceva patrunjel (intre noi fie vorba, patrunjelu’ mi se pare exceptioanal) pe care l-am taiat mare… nu m-am chinuit deloc sa-l tai feliute.
Intre timp, intr-un bol am pus cateva linguri de smantana grasa, peste care am pus niste seminte de bostan taiate, seminte de pin si am mai gasit prin camara si niste seminte de in, pe care evident ca le-am adaugat… in principiu bagati orice fel de seminte aveti si va plac!
Bun, pentru ca am cumparat si niste feta, am pus-o si pe aia, dupa care am inceput sa amestec, pana cand a ajuns la o pasta omogena. Piperul si restul condimentelor nu au facut altceva decat sa dea savoare de final a salatei de ridichi.
Bun, ca si pret, avem asa:
-
ridichi – 1 legatura aprox 2 lei, total 6 lei
-
smantana – aprox 3 lei
-
branza feta – aprox 3 lei
-
semintele – aprox 5 lei (semintele de pin sunt scumpe)
-
restu condimentelor, patrunjelu – aprox 2 lei
Gresala pe care eu am facut-o a fost ca nu am pus pesmet… bine, nu e gresala pentru mine, pentru ca mie imi place sa fie mai “lunga”… dar daca voi vreti sa nu fie asa, bagati cateva linguri varfuite de pesmet.
Oricum, cu 20 de lei faceti o salata de ridichi extraodinara, extraordinara va spun!
Presupun ca semintele nedecojite nu sunt bune =))
Arata bestial!
depinde de ce seminte vorbim 😀
Bun argument de foame 🙂 Multam !
Mă, nu merge fără pâine!
corect, :-)) nu m-am gandit sa scriu: nu uitati sa va cumparati si paine de la magazin 😛
gresala mea, recunosc!