fbpx
Visuin. Nut(a)house

Visuin. Nut(a)house. Cluj

Update iulie 2021: Visuin s-a mutat pe str Universității nr 6 (Casa TIFF)

Articol inițial:

S-a deschis de câteva săptămâni, Visuin. Nut(a)house, iar prima dată i-am trecut pragul din noroc. Nu am plecat cu gândul să ajung la ei, dar m-am bucurat de o super experiență la Visuin. Nut(a)house.

Băutorie – Visuin. Nut(a)house

Teoretic Visuin. Nut(a)house e un bar, ei se denumesc o băutorie, practic sunt mult mai mult decât un simplu orice ai vrea să-i numești.

În primul rând, zic eu, după ce le-am trecut doar de două ori pragul, sunt o experiență pe care vrei să o repeți la infinit. Spun că nu sunt nici bar, nici bistro, pentru că au niște preparate senzaționale din ambele categorii.

Dacă vă vine să credeți, la ei am refuzat să beau vin, pentru că mi s-a părut că e ca și cum merg în Grecia și mănânc la McDonald’s. Nu am nimic cu Donald, doar că mi se pare greșit să nu experimentez bucătăria locală. Că doar de aia mă duc acolo, să mă bucur de tot ce au mai bun să-mi ofere. Așa și cu Visuin. Nut(a)house.

Meniul de la Visuin. Nut(a)house

În meniul de mâncare au niște chestii super gustoase, eu am testat ceva brânzică la cuptor (genială… bine, e drept, fac parte din neamul brânzarilor, o mânc din și în toate pozițiile) și cel mai bun pateu de casă. Serios, e genial.

Am testat doar chestiile astea două de la aperitiv, dar cu siguranță am să le încerc și restul meniului. Au un desert care e cel puțin interesant (măcar din punct de vedere vizual… sunt convins că și al gustului)

Cu toate astea, nu meniul de mâncare este cel care-i face faimoși. Nu!

Barul Visuin. Nut(a)house

Nu știu dacă sunt cei mai buni barmani din Cluj (după cum bine știți, fără să exagerez câtuși de puțin, Clujul a dat unii dintre cei mai buni barmani din țară – școala de barmani), dar cu siguranță fac parte din categoria ”cei mai buni barmani din Cluj”.

Sfatul meu este să mergeți cu inima deschisă și să nu comandați din meniu. Spuneți-le ce gust ați vrea să aibă băutura voastră (dulce, acrișor, picant, sărat etc) și lăsați-i pe ei să vă surprindă. Nu veți regreta, promit.

Eu, spre exemplu, am cerut o băutură care să completeze pateul de casă și să nu fie dulce. Am primit ceva pe bază de plante, iar cele 3 ciuperci marinate chiar de ei mi-au deschis o nouă lume a aromelor. Da, cipercile de pe pahar nu sunt puse acolo doar din considerente vizuale.

Visuin. Nut(a)house e o experiență, nicidecum un loc.

Au fost extrem de atenți la detalii. De la cum e aranjat barul, scaunele, terasa, lumina difuză, muzica, designul interior și brandul creat de Kumpania, până la, sper să nu bravez aiurea, la bețișoarele sfinte din Brazilia pe care le folosesc pentru a aromatiza aerul din încăpere.

Oamenii care te servesc știu așa multe despre băuturi și mâncare, informații pe care le împărtășesc cu atâta pasiune că salivezi doar ascultându-i.

Visuin. Nut(a)house | Facebook | Instagram
Strada Fortăreței, nr 12, Cluj-Napoca
• Monday – Thursday: 5pm – 12am
• Friday – Saturday: 5pm – 1am
• Sunday: closed


3 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Tehnologia 5G este aici. Primul concert care integrează o hologramă live

Next Post
UNTOLD 2018 - day 4

UNTOLD 2019, primii artiști care urcă pe scenă

Related Posts