fbpx

Viata mea a inceput acum 5 ani!

E trist ba!

In scurta mea vizita avuta in jermanica, pe langa vizitarea obiectivelor turistice (si aici nu ma refer DOAR la mancat carnati cu varza / ciolan de porc cu tot felu de galuscute si baut bere) am avut placerea si onoarea sa stau la masa cu un roman, plecat in Germania de 5 ani (de o perioada scurta de timp).

Omul, inainte sa plece din tara, a avut parte de joburi cat de cat OK.

In Germania a plecat direct la firma mama… In sensul ca el era angajat la o filiala din Romania, dupa o perioada, multumiti fiind de el, l-au chemat in Munchen pe un post mai bun, un salar mai bun, o viata mai buna. Asa ca omu’ s-a dus. Cu tot cu catel, purcel si gasca. Nimic anormal, adica, hai sa o zicem pe aia dreapta, toti am fi facut la fel. Toti am fi ales o viata mai buna.

Doar ca, din discutia avuta cu el, am ajuns la concluzia ca omul e dezamagit de Romania si sistemul dupa care ne/se conduce.

Stiti si voi ca dezamagirea e muuuult mai grava decat nervozitatea sau orice alt semntiment negativ care te poate incerca.

Efectiv si-a pierdut speranta ca Romania mai poate iesi din cacatul in care ne afundam.

Si daca stai sa analizezi putin ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani, nu poti sa-l condamni. Nu poti sa nu observi ca oricine a trecut pe la conducerea tarii asteia a facut ce n-a facut, dar autostrazi nu avem. Nu poti sa nu observi cum sistemul de invatamant e facut praf de la an la an (v-am mai spus eu printr-un articol ca mama, fosta profa de mate, era scarbita de sistem, de betele care le erau puse celor care vroiau sa faca scoala, incepand de la manuale si terminand cu referatele pe care ei trebuia sa le predea). Nu poti sa nu observi cum valorile sunt batjocorite, inclusiv de media noastra. Nu poti sa nu observi cum elitele sunt alungate din tara. Nu poti sa nu observi cum tara e vanduta pe bucati la fier vechi. Nu poti sa nu observi…

E trist ba!


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Neuschwanstein Castle

Next Post

Spatiul verde… SUPRAEVALUAT!

Related Posts