fbpx

Fără şcoală nu se obţine nimic bun de la viaţa asta – Adi Hădean.

Marți, 24 noiembrie, a avut loc lansare a proiectului Scoala de Bucatari, desfasurat de Asociatia „Adi Hadean” în parteneriat cu USAMV Cluj, prin Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor.

Cursanti_ScoalaDeBucatari_AdiHadean

Mă bucură extrem de mult acest lucru… că Adi Hădean s-a decis să facă acest pas, să educe această piață. Odată cu un personal mai educat, vor crește și nivelul serviciilor și preparatelor, prin urmare se va educa și clientul. Nu va mai accepta orice mizerie în farfurie.

Trebuie să putem mânca bine şi în oraş. Mi-ar plăcea să mai pot întâlni mâncare cum făcea bunica, dar realitatea este că bunica a murit. Cel puţin a mea. În rest mă întâlnesc cu foarte multă mâncare în oraş şi mă întâlnesc cu multă mâncare proastă. Dar lucrul acesta e pe cale să se schimbe şi cred că se schimbă şi datorită nouă – Adi Hădean.

Mă bucur că a început această acțiune în Cluj, pentru că din păcate Clujenii nu sunt un public consumator din punct de vedere gastronomic. Foarte mulți dintre noi apreciem mâncarea din punct de vedere cantitaiv, în loc să o apreciem calitativ. E drept, să nu mint, s-au mai schimbat puțin lucrurile din 2000, dar asta nu înseamnă că dacă vrem să mâncăm un pește în Cluj, putem să alegem altceva înafară de somon.

Ăsta e motivul personal pentru care mă bucur, poate puțin egoist, știu, dar ăsta e. Evident că nu neglijez și șansa pe care le-a dat-o celor 10 tineri care urmează cursurile.

Eu am lucrat în domeniu timp de patru luni de zile şi nu am avut posibilitatea financiară să fac un curs de bucătar pentru că salariile sunt foarte mici deoarece oamenii sunt necalificaţi. Am aplicat şi din fericire am fost acceptat. Mi-am dat seama că sunt pasionat de gastronomie acum şapte ani, când am început să gătesc de capul meu acasă. Mi-am dat seama că mă relaxează şi că îmi place. Am zis că dacă tot e o chestie care îmi place, de ce să nu o fac şi ca un job. Sper să ajung cât mai departe – Paul Ignat, cursant Şcoala de Bucătari.

Deci, pe scurt, se întâmplă lucruri faine-n Cluj. În curând în toată țara!


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi.

Next Post

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni

Related Posts