fbpx

Spatiul verde… SUPRAEVALUAT!

Pentru ca avem prea mult?

Avem noi o problema cu spatiul verde… Unde avem putina iarba, ori punem betoane, ori punem un semn cu nu calcati iarba (chiar daca esti in varful muntelui), ca asa am vazut noi prin filme ca se face.

Ma scoate din sarite faza asta.

Pe dincolo, vorba cantecului, fiecare petec de pamant este iubit, fiecare copac este pretuit, fiecare firicel de iarba este atent ingrijit. La noi, mai nou, sa ai parcuri cu verdeata e demodat.

Niciodata nu am inteles de ce un orasel din varful muntilor, inconjurat de padure si apa, peisaj idilic, pentru care Ludwig II, regele Bavariei, ar fi fost in stare sa-si abandobeze planurile pentru castelul din vis si sa construiasca altul, de vis, aici, vrea sa isi faca parcuri de betoane. Ma depaseste aceasta decizie a unor edili.

La Baia de Aries merg din pasti in Craciun, anu asta de Pasti am fost in Munchen… Asa ca, de dor, ma uit pe facebook, sa vad ce mai posteaza fostii mei vecini. Pentru ca da, Baia de Aries e un oras atat de minc, incat sunt vecin cu toata lumea.

Parcul de dinjosu' - Baia de Aries

Poate sunt eu de vina si nu inteleg cum functioneaza lumea asta, dar va rog sa-mi explicati de ce ai vrea ca din trei parcuri, care se afla pe o raza de juma de hectar, doua din ele sa fie betonate… Nu e suficent de dezolanta imaginea lasata de inchiderea minei?


5 comments
  1. Cu iarba ar fi fost mai frumos, mai economic, mai sanatos si mai turistic. Dar no n-ai cu cine. Astia nu stiu decat sa toarne beton.

  2. daca betonu e rege, marmura era imperiala, si varful statuii trebuia musai aurit ca vb aia munstii nostri aur poarta

  3. Doar la noi erau panouri cu “nu calcati pe iarba”. Prin alte parti calci, la picnic, la fotbal etc. cu familia.
    Asa ca au pus betoane, sa nu mai calce lumea pe iarba…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Viata mea a inceput acum 5 ani!

Next Post

Cat de mare e un ou mic?

Related Posts