fbpx

Turismul rural, azi: Targul de la Albac

Ca sunt de la tara stiti cu totii deja, nu mai are rost sa dezbatem subiectul. Ca sunt un nostalgic cand vine vorba de locul respectiv e cumva normal, doar il am “in sange”. Asa ca de fiecare data cand am ocazia merg sa-l revad pentru a-mi potoli setea de dor, cu tot ceea ce reprezinta el :dor de parinti, de prieteni, de semnificatia locurilor, de ACASA intr-un cuvant.

In acest weekend, in perioada 07-08 septembrie 2013 are loc editia a IX-a a Targului National de Turism Rural de la Albac si merg impreuna cu Buburuza.

Pentru cine nu stie, Albac este o comuna in judetul Alba, situata pe valea Ariesului la 40 km fata de Baia de Aries, locul unde am copilarit. Sunt foarte entuziasmat ca particip la acest eveniment. Nu am mai fost la un targ de genul acesta de la Gaina. Cand eram coptil la mama acasa era mare nebunie mare cu targurile. Le asteptam cu mare nerabdare, de obicei acela era momentul in care noi, plozii, ne “innoiam” cu haine, papuci iar parintii nostri, uneori, si cu animale noi. De regula, la targuri gaseai cam de toate, pentru toti…si atunci banii nu erau o problema.

Targul de la Albac promoveaza zona, care este de o rara frumusete, prin toate activitatile cu care-i asteapta pe turisti. De cum ajungi in zona simti cum te “taie la nas” cum spun parintii nostri, aerul “tare” si curat de munte. Oamenii locului te intampina cu o mare doza de voie buna si cu totii iti dau binete, de la copii pana la batranei, toti imbracati in hainele de duminica, doar e mare sarbatoare-n sat. Evenimentul o sa inceapa sambata, 9 septembrie, orele 9 a.m.iar cei prezenti vor putea sa se plimbe pe la standurile amenajate, sa viziteze pensiunile inscrise la targ, sa deguste bunatatile pregatite in cadrul concursului gastronomic sau chiar sa participe la seminariile dedicate dezbaterii problemelor turismului rural din zona. Vom avea parte de concursul traditional de pescuit” Aventuri in Apuseni” dar si de un moment inedit si anume vernisajul Taberei de Pictura Albac, activitatile adresandu-se tuturor participantlor. A doua zi a evenimentului este rezervata festivitatilor de premiere a concursurilor si spectacolului folcloric ( care, intr-un mod traditional, inchide manifestarile)

In acest weekend vom “gusta” practic din tot ceea ce inseamna specificul zonei Albac si va asigur ca nu are cum sa nu vreti macar sa va terminati portia, daca nu si supliment 🙂

Ne vedem la Targul national de Turism Rural de la Albac!


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Mi-e frica de caini

Next Post

Semne de circulatie mai… simpatice!

Related Posts

Ma duc pe transalpina

Avand in vedere ca am refuzat minunata initiativa de a merge cu pluta pe Mures, in momentu’ in care Alex a lansat initiativa de a merge pe transalpina, eu si buburuza am spus un DA, hotarat, dinainte de a afla ca cei de la brainhost ne asigura cazarea (chiar cu mult inainte de a afla de super oferta pe care o au pentru participanti .. detalii aici – apropo, daca aveti nevoie de acest cupon, sa imi spuneti, si vi’l cedez), cu mult inainte de a afla ca pot sa conduc un Duster (Dacia a sponsorizat cu 5 Dustere – imprumut – pentru a urca pe cea mai inalta sosea din Romania), cu motorina celor de la Petrom.
citește mai mult