fbpx

De ce iubesc Transilvania

Azi, am  avut ceva treaba pe la Baia de Aries, si sincer va spun ca nu mare mi-a fost uimirea cand pe drum inapoi spre Cluj, m-o traznit… asa din senin, de ce iubesc eu Transilvania.

In primu’ rand, va spun cu mana pe inima, ca peisajul ma inebuneste… indiferent ca e vara sau iarna (de primavara si toamna nici nu mai zic… pentru ca din punct de vedere vizual, primavara si toamna sunt cele mai pastelate anotimpuri)

Binenteles ca daca aceste peisaje, nu ar fi populate cu oameni mariminosi, aceste meleaguri (probabi) nu ar mai fi fost pe gustul meu.

Cand am fost la marginimea Sibiului, acum 3 ani, am ajuns la pensiune undeva pe la orele 22… bucataria se inchisese deja, dar asta nu a insemnat ca cel care ne-a primit nu a putut sa ia 2 bucati de carnat, o branza, o ceapa si o bucata de slanina, si sa ne serveasca…

Sincer va spun, ca oriunde am fost in Transilvania, indiferent ca am fost in calitate de turist, sau cu treburi de munca, primirea a fost mai mult decat calduroasa…

Am vrut ca urmatorul motiv, pe lista mea cu de ce iubesc eu Transilvania, sa-l includa pe cel gastronomic… cumva, cred ca daca il numesc un simplu motiv, il jignesc. Adica totusi, Transilvania are o cultura gastronomica…

Oricine vine in vizita la noi, ardelenii in general, si gusta din bunatatiile de pe mesele noastre, nu poate sa zica decat un oauuu… dar asta dupa doua minute de mutenie, datorata exploziei papilelor gustative!

Tu iubesti Transilvania? Daca da, zi-mi si mie ce anume te face sa nutresti astfel de sentimente. (Exemplu: ma inebuneste, in sens pozitiv, ce au reusit sa faca albaiulienii cu cetatea – pe bune!)

Si ca tot e luna iubirii si daca tot iubesti Transilvania si daca esti in Cluj pe 14, te invit la concert in piata Unirii, incepand cu ora 18.


17 comments
  1. Transilvania are atatea colturi de Rai incat greu ne putem imagina si e pacat ca foarte multi habar nu au de aceste frumuseti; majoritatea prefera excursii in alte tari.. “sa vada”. Personal am vazut o particica din aceste frumuseti dar am tot timpul inainte, iar afara nu mai vreau sa ies. Pentru ca si eu am iesit de doua ori (daca vreti va spun si unde, dar aici e vorba de Transilvania acum). Meleaguri bogate in cultura, istorie, peisaje ce-ti taie respiratia. Transilvania e unica! Ati meditat vreodata la cate tari sunt in Transilvania?
    PS: la acel concert-lansare, eu unul nu ma duc. Ciulea ar trebui sa stie motivele.

  2. Pentru ca de aici pornesc cand ies din tara si e cea mai apropiata zona din Romania de tarile civilizate :)). Pe scurt, din Transilvania reusesti sa scapi cel mai usor de Romania si sa ajungi “lamaibine”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Castigatorii abonamentului la U #Cluj

Next Post

Joi, la cinemateca TIFF, Noi Doi

Related Posts