fbpx
Strada Potaissa

Strada Potaissa, strada unde ies clujenii.

Că tot vorbeam de localuri unde ies oamenii urbei să mănânce, ieri, în timp ce mă plimbam pe cea mai frumoasă stradă din Cluj (cel puțin în perioada asta), Strada Potaissa, mi-am adus aminte de faptul că fiecare oraș european pe care l-am vizitat are un loc special unde localnicii ies cu prietenii lor la un pahar de poveste.

Pentru că Milano a fost cea mai recentă escapadă, acolo avem Navigli pentru turiști și Navigli Darsena pentru localnici, studenți, oameni care locuiesc în oraș și care ies, poate nu chiar zilnic, dar destul de des la un pahar de poveste cu amicii.

Cred că în Cluj acest loc ar putea să devină strada Potaissa. E o stradă micuță, dar cu un potențial maxim. Din câte am înțeles sunt doar două case locuite aici (și nu-s chiar pe strada Potaissa, ci sunt vecini cu ea), așadar pentru câteva ore (să zicem în intervalul 19 – 23) strada Potaissa ar putea să fie locul de întâlnire a clujenilor.

Zilele acestea asociația Daisler ne-a demonstrat că e posibil. Un pahar de vin acompaniat de sunetul unei formații live, a unui DJ, sau chiar a unei boxe pe care adolescenții din zilele noastre le poartă la ei, ar completa atmosfera creată de zidurile cetății împodobite cu flori.

Strada Potaissa
📷 Vlad Cupşa ◘ http://komiti.media/

Cel puțin în perioada verii cred că am putea să transformăm această stradă într-o operă de artă. Primul pas l-a făcut asociația Daisler și pentru asta îi spun mulțumesc! Acum mingea e la Primăria Cluj în teren, așteptăm mutarea ei… dar nu foarte mult, pentru că așa cum ne-am obișnuit în România, dacă vrem să se întâmple ceva, trebuie să luăm noi frâiele în propriile mâine. Așa-i Beard Brothers?

Ne vedem pe Potaissa?

Muzică bună într-un decor de poveste cu oameni minunați care se bucură de compania celorlalți în timp ce savurează un pahar de vin, o cafea, o apă plată —> strada Potaissa.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
localnici - superbi oameni! au iesit la o poveste

Mănâncă ca un localnic… în Cluj.

Next Post

Locația unde mănânci e instagramabilă?

Related Posts

A.O.P.

Intr-o peroada cuprinsa de nelinistea zilei de maine, cativa cetateni, ai societatii Romanesti, au pus bazele asociatiei oamenilor…
citește mai mult