fbpx
localnici - superbi oameni! au iesit la o poveste

Mănâncă ca un localnic… în Cluj.

Nu există escapadă în care merg să nu caut locul ăla unde mănâncă localnicii. Nu trebuie să fie fancy, nu trebuie să se comporte super frumos cu tine proprietarii, nu trebuie să fie central, nu trebuie să aibă loc de parcare sau să fie aproape de mijloacele de transport în comun, nu trebuie să aibă nimic altceva decât o mâncare senzațională.

În Grecia, Italia, Spania, Portugalia, peste tot pe unde am călătorit am reușit să găsesc astfel de locuri. Să mă bucur de mâncarea pe care o face Soup Nazi în Bari, cele două surori din Kalamata, trecute de a 3-a tinerețe care găteau zilnic ceva (nu  au meniu, nu au prezență pe online, au 3 mese și o pasiune pentru mâncare), de tavernele din satele pescărești din Portugalia, de, de, de.

Dar în România, Cluj mai exact, cum ne bucurăm de asta?

Sunt conștient de faptul că nu avem o cultură în direcția asta, dar, totuși, mă întreb, în afară de Camino, localul pe care toți îl deplângem, unde mâncați voi zi de zi. Care e localul pe care să-l puteți numi, fără să exagerați, locul unde ies clujenii să mănânce.

Nu aș vrea să mă înțelegeți greșit, am o mulțime de localuri unde mănânc și pe care le recomand. Livada, Jaxx, La Mesteceni, Charlie etc sunt o grămadă de localuri (și nu aș vrea să vă supărați că nu le amintesc pe toate, dar nu asta e discuția acum) pe care le frecventez, cu toate acestea nu aș putea să pun degetul pe niciunul și să spun: da, ăsta e localul unde mănâncă clujenii. Poate Vărzărie?

Nu știu, haideți să vedem dacă reușim să-l identificăm împreună.

Unde mănânci tu când ieși în oraș și nu ai chef de ceva anume, dar ai mânca ceva, nu știi exact ce, nu ai da nici foarte mulți bani, cumva ai vrea să mergi la sigur?


4 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Revolut Card

Comandă-ți cardul Revolut gratuit

Next Post
Strada Potaissa

Strada Potaissa, strada unde ies clujenii.

Related Posts

Cafenelele

Dupa cum bine stiti, sper ca siti, daca nu aflati acum, sunt un mare, dar MARE bautor de cafea … nu sunt unu’ gingas, sunt pur si simplu’ un bautor de cafea care apreciaza ceva bun … nu cred ca cer prea mult sa primesc dimineata o cafea, si nu un ness … acum daca imi dai, vara un frappe, CLAR ca sunt mai mult decat fericit … dar, asa in general prefer un simplu’ espresso … scurt, negru …
citește mai mult