fbpx

Si s-a dus…

In urma mirificei declaratii facute de nenea Base’ (facute in martie), si a rectiei exercitate de catre presedintele Colegiului medicilor din Cluj, dl. Mircea Barsan, au aparut si reactiile din tara … astfel, o buna prietena de-a mea, medic rezident pe urgente la UPU Cluj (anul IV), a urmat calea naturala … si anume si-a incropit toate actele pentru … Germania. doctor

Initial am fost destul de suparat pe ea ca pleaca (a fost o prima reactie, pornita din unicul motiv bazat pe egoism), dar dupa cininci minute, am inceput sa o inteleg, si totodata sa ii gasesc motive, pentru a nu mai ramane in aceasta tara … care oricat as vrea eu sa ma mint, nu pot sa nu ii spun ca e o tara de cacat (cel putin din vedere a sistemului sanitar!) … si am sa va spun cateva motive, pentru care, mi-am calcat pe egosim, si am acceptat, ca nu trebuie sa ramana in tara, doar pentru ca eu o sa pierd compania ei (zilnica, da e adevarat ca o sa vobim on-line … dar stim cu totii ca nu mai e la fel):

– salar mizer (sincer, mi se pare inacceptabil salaru’ pe care il lua …)

– conditii de lucru, nu tocmai bune (dotariile din spital nu sunt excelente … e adevarat ca in Cluj, spitalelel nu stau foarte rau, DAR…)

– oportunitatea avansarii pe plan profesional (… e net superioara, prin aceasta escapada)

Oricum, incet, incet, tara asta se va duce pe apa sambetei … din cate vad eu … daca nu o sa se “investeasca” in sistemu’ sanitar si cel educational … asta e, o sa ajungem si noi sa ne vindem pe bucati … pana una alta, le doresc guvernantilor un an cat se poate de fructuos … si sa le bata DNA-ul la usa… dar nu sa le aduca raportu’ … ci sa ii cheme la raport!


11 comments
  1. Eu mereu spun ca se vor intampla 2 lucuri : ori plecam cu toti din tara asta si ii lasam pe cei de la conducere sa conduca o turma de oi , ori trebuie sa vina altii sa ne cumpere putin cate putin si atunci cum avem norocul .. Aiurea ..
    .-= Cris-Mary´s last blog ..27 de ani =-.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

GADYNO

Next Post

Fotbal … pe stadion … in galerie

Related Posts