fbpx

Fotbal … pe stadion … in galerie

Ieri seara, uitandu-ma la minunatul meci dintre Poli si CFR, mi-am adus aminte, ca in localitatea mea natala, pe vremuri exista o echipa … Minerul Baia de Aries … superba echipa, SUPERBA!

Si nu ma refer la faptul ca ar fi fost o echipa buna … nici pe departe, era cat se poate de rea, doar ca era bestial sa mergi la meciuri (si mergeam la fiecare meci de acasa, plus la cateva din deplasare), in tribuna, sa ii auzeam pe cei mari (pe vremea cand inca mergeam la meciurile minerului, nu ajunsesem la liceu) cum ii incurajeaza pe jucatori … am sa va spun cateva replici celebre:

– Arbitre ii rece rau! ( terenul de fotbal este foarte aproape de raul Aries, au fost cateva cazuri, in care, arbitrii nu au avut curaju’ sa mai mearga la “vestiare”, si au preferat sa treaca rau’ 🙂 )

– Bag-o in plasa, in pisssssssssda maaaaaati!

– Mai cu viata, ca daca nu maine impingeti la vagoane (jucatorii, erau mineri, care lucrau doar la suprafata … in cazul in care se intampla ceva, erau bagati la subteran!)

ariesul Oricum, extraordinare vremuri, tribuna, dupa renovare, era compusa din cinci trepte de beton, peste care erau prinse trei lete, “suporterii”, se compuneau din barbati cu varsta cuprinsa intre 18-50 ani, bautori de tuica, spargatori de seminte, si cu un bogat vocabular (Baia de Aries, este un orasel mic, cu oameni religiosi … prin urmare, si injuraturile sunt mai elaborate, fiind combinati sfintii cu pildele din scripturi). Dupa fiecare meci, politia se alinia pentru a nu fi luati in suturi (si aici ma refer la propriu), jucatorii adversi si/sau comisia de arbitraj, de catre galeria locala … de cele mai multe ori, pentru a tempera spiritele locale, militienii, mai dadeau ei cate un picior in fund la central … Sa nu credeti, ca asta se intampla numai la Baia … si cand mergea Mineru’ in deplasare, era acelasi lucru … in sensul ca o luam noi pe coaja … imi amintesc ca un meci (in deplasare), s-a jucat cu bodi (capite de fan) pe teren, pentru ca “proprietarul”, nu a vrut sa fie mutate … va dati seama ce meciuri “din curtea scolii” erau alea? … dar, ma repet, era bestial… voi ati fost partasi la asemenea momente?


9 comments
  1. Ai uitat sa mentionezi clasicul “Pune-o pe vvfaaaaarr”, la lovitura de la 11 metri si cea care mi-e imi gadila simturile cel mai mult: “Arbitre, mai bine facea mata gemeni si traia alalalt”
    …frumoase vremuri!

  2. da….luam parte sigur ca da….mai ales cand veneau ceva fotbalisti noi:-)eram eu cu tutu(nu stiu daca iti mai aduci aminte de ea)mergeam sa facem inventaru la fotbalisti:-))))vremuri faine…amintiri frumose!!!oooooo si filmuletul cu blocurile mi-au mai alinat durerile:-)))fain…ma bucur ca mai exista cineva care cu placere isi aminteste de trecut!!!!:-)

  3. ioi Ligia, imi amintesc cum toata populatia de sex feminim, cu varsta cuprinsa intre 7 si 40 de ani, era in limba dupa “prospaturile” de fotbalisti veniti de prin alte colturi ale tarii … ce ciuda aveam pe ei 😀

  4. :-)))))da asa erau vremurile….si eu cu prietena mea (TUTU.M)le dadusem nume la toti…adica mai bine zis porecleca sa putem vorbii de ei si sa nu se prinda nimeni:-))))))lovite rau eram….cand imi amintesc ……..oau doamne…durere….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Si s-a dus…

Next Post

Prima vizita la Doli

Related Posts