fbpx

Manastirea Nicula, monument istoric… pentru altii!

Fac parte din clubul oamenilor care se bucura de ce a lasat mostenire natura/omul. Oriunde merg, fac tot posibilul sa vizitez zona respectiva, sa aflu povestea ei… sa ma bucur de ce vad, sa ma bucur de ce am mostenit (noi, omenirea), sa ma bucur de pe urma experientei traite de predecesorii nostri, indiferent ca vorbim de un peisaj, de o cladire, de un tablou, sau pur si simplu de o poveste cu varcolaci.

Si asta nu se intampla doar cand merg in concediu, se intampla ori de cate ori am ocazia.

Duminica spre exemplu am mers la Manastirea Nicula, de langa Gherla… ca tot era o vreme de poveste si pentru ca nu fusesem niciodata, cu toate ca e la doar o ora distanta de Cluj.

ManastireaNicula_MonumentIstoric

Manastirea este absolut superba, o bisericuta mica, din lemn. Din pacate, probabil din cauza ca eu ajunsesem in momentul in care era slujba religioasa la biserica mare din deal, aceasta era inchisa.

M-am invartit cu chiu cu vai pe langa ea si am reusit sa arunc cate un ochi pe geamurile sparte, e chiar frumoasa!

ManastireaNicula_MonumentIstoric1

Va rog sa-mi spuneti ca nu sunt singurul caruia i se pare inacceptabil ca un monument istoric sa fie calcat de masini, sa fie distrus prin gazele de esapament, sa fie umbrit de nesimtirea umana.

In schimb fotografierea e interzisa, pentru ca nu-i asa, blitzul poate strica monumentul!


2 comments
  1. Obligaţiile şi drepturile proprietarilor de monumente istorice : să obţină avizul direcţiei pentru cultură, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi să asigure pe propria răspundere condiţii corespunzătoare de vizitare, fotografiere, filmare, reproducere şi de publicitate în cazul în care, la solicitarea lor, proprietarii introduc monumentele istorice în circuit public;

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Clujlife Community Conference, ganduri de la final

Next Post

Resurse utile #001

Related Posts