fbpx

Sa moara Veta

Ma, chestia asta cu discriminarea, sincer, eram convins ca nu exista decat in filmele americane … si ma rog peste granite. Nici odata nu am luat in serios chestile nascocite de ONG’uri cu tiganii, cu ungurii, cu evreii din Romania … serios, am prieteni din toate minoritatiile astea … am un prieten tigan, ungur evreu, vorba lui, nu se putea mai rau, si cu toate astea nu am vazut sa aibe problem in viata sociala. Zilele trecute, am ramas socat, cand am citit ca un club din Timisoara (Heaven Timisoara ca sa fim mai exacti), a refuzat o doamna, pe motiv ca e in scaunu’ cu rotile … serios, nu o lasat’o sa intre in club, din cauza ca poate clientii se simt stanjeniti de acest lucru!

Ma, chestia asta cu discriminarea, sincer, eram convins ca nu exista decat in filmele americane … si ma rog peste granite. Nici o data nu am luat in serios chestile nascocite de ONG’uri (si sau politicieni) cu tigani, unguri, evrei … serios, am prieteni din toate minoritatiile astea … am un prieten tigan – ungur – evreu (nu neaparat in ordinea asta) si vorba lui nici ca se putea mai rau, si cu toate astea nu am vazut sa intampine problem in viata sociala.

Zilele trecute, am ramas socat, cand am citit ca un club din Timisoara (Heaven Timisoara ca sa fim mai exacti), a refuzat o doamna, pe motiv ca e in scaunu’ cu rotile … serios, nu o lasat’o sa intre in club, din cauza ca poate clientii se simt stanjeniti de ea!

Ma, nu comentez  motivu’ pentru care, fosta Miss World University Timisoara, a vrut sa intre in clubu’ respectiv, chiar nu are importanta, in schimb, ma intereseaza care o fost gandirea lu’ ala ce o zis sa nu intre … oare ce i’o trecut prin neuronu’ ala … ce informatie l’o strafulgerat … de l’o facut sa zica NU … se gandea ca fetele alea ce danseaza pe bar, se simt prost daca o vad?

Efectiv ma depaseste gandirea, sau lipasa de gandire a lui .. serios … hai sa il luam exemplu’ pe Zolty (si el e imobilizat intr’un scaun .. bine, el are mai multe probleme, dar nu discutam acum de asta), mai oameni buni, Zolty mie nu imi produce mila, compasiune, sau rusine (cum cred ca au gandit gorilele alea despre domnisoara in cauza) NU! mie imi inspira respect! Da, Zolty m’o invatat sa gandesc pozitiv … e un om plin de viata …

Si atunci, va intreb eu, ce sa te faci cu asemene euglene? .. Ce poti sa le faci la miriapozii, care intervin intre tine si alegerile tale … serios, ma intreb cum reactionam daca eram eu in locul domnisoarei, si mi se refuza accesu’ din cauza ca am barba … ca pana la urma, ce au facut ei, o’ fost o discriminare josnica, bazata pe nimic … efectiv pe nimic!

In incheiere, as dori sa le transmit un faliment placut, plin de peripetii, si cat de scurt … pana ajung eu in Timisoara, la Andrei Crivat ca sa beau o bere nefiltrata la little pub sper ca ei sa nu mai existe … nici macar in paginile de facebook 😀


2 comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cel mai inalt adevar e cea mai inalta bucurie

Next Post

Pe picior de plecare

Related Posts