fbpx

Promisiuni…

Urasc promisiuniile! … In primu’ rand pentru ca pun o presiune mare asupra mea … si pe langa asta mi si destul de greu sa refuz. Eu, daca zic ceva (vorba aia o zis o zis), darminte daca promit, ma strafloc tat sa fac aia. No’ si daca nu imi iese, ma simt vinovat, ca i-am zis la ala ca il ajut, ca plm … Amu’, daca ii promit … api aci ii cu o cu totu’ alta problema … tai in draci, in stanga si’n dreapta, numa sa fac ceea ce am promis.

Io stiu ca o sa spuneti ca ii putin ipocrizenie sa faci diferenta intre a promite si a zice, si ca pana la urma ar trebuii sa fie una si aceiasi chestiune … da’, pentru mine unu nu e … si prin urmare urasc promisiuniile.

Acum, daca e sa privesc din cealalta parte a discutiei … cand mie mi se promite ceva … aci e si mai nasoleana problema … in sensu ca efectiv nu inteleg de ce sa promiti ceva, daca tu esti constient ca nu o sa ai capabilitatiile necesare (indiferent care or’ alea: financiare, indisponibilitate, chestiuni care nu depind de tine) pentru a-ti duce la bun sfarsit promisiunea.

Efectiv, sunt dezamagit de acesti oameni… nu ma supar pa ei, dar ma dezamagesc … si nu inteleg un singur lucru:

De ce draq sa promiti, daca tu esti constient ca nu o sa faci ce promiti?

In ultima perioada (de cativa ani), am observat ca efectiv cuvantul promit, este folosit in loc de buna ziua (si aici ma refer la relatii de business) … asa numa’ sa fie folosit …

Oare, noi, plebea am invatat de la conducere tarii sa promitem orice in nestire, numa’, numa’ sa il facem sa semneze contractu’?

Problema e ca in ultima vreme, asta incepe sa se exstinda si la viata de zi cu zi … incep sa primesc promisiuni desarte si de la amicii mei … ceea ce este extrem sanctionata.


10 comments
  1. Cine te-a suparat mai ca vin si il iau de guler ? 😛

    Subscriu la ce ai zis in legatura cu obisnuinta si totodata usurinta cu care se promite… (e un soi de tic verbal).

    O zi faina!

  2. alte cuvinte afectate de inflatie: sinceritate si seriozitate. Nu exista emisiune cu politicieni in care sa nu-i auzi cu pieptul bombat perorind: “Va spun cu toata sinceritatea/seriozitatea …” Deci cu “toata”, nu doar cu o parte! 🙂

  3. Pingback: avemblog.net

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ei cu cine fac bancking?

Next Post

Alexandru Racu – pictor

Related Posts

Ancada a pariat bine … din nou

Va spuneam eu zilele trecute, ca datorita succesului avut la Brasov (castigarea cupei Canyon sport meet) am avut doar de castigat, in ceea ce priveste cel putin imaginea noastra a blogo-twitto-jucatorilor de fotbal … adica, pana mea, asta daca nu lam in calcul portia de sanatate (miscarea) de care avem parte cu fiecare intalnire. Astfel, cu ocazia invitatiei celor de la cupa liceelor (am fost invitati sa jucam un meci demonstrativ cu fostele glorii ale U’ului si inca unu cu profesorii … aici cateva detalii), Ancada, a decis sa investeasca din nou in noi, si ne’a sponsorizat cu un superb echipament in alb si negru
citește mai mult