fbpx

Promisiuni…

Urasc promisiuniile! … In primu’ rand pentru ca pun o presiune mare asupra mea … si pe langa asta mi si destul de greu sa refuz. Eu, daca zic ceva (vorba aia o zis o zis), darminte daca promit, ma strafloc tat sa fac aia. No’ si daca nu imi iese, ma simt vinovat, ca i-am zis la ala ca il ajut, ca plm … Amu’, daca ii promit … api aci ii cu o cu totu’ alta problema … tai in draci, in stanga si’n dreapta, numa sa fac ceea ce am promis.

Io stiu ca o sa spuneti ca ii putin ipocrizenie sa faci diferenta intre a promite si a zice, si ca pana la urma ar trebuii sa fie una si aceiasi chestiune … da’, pentru mine unu nu e … si prin urmare urasc promisiuniile.

Acum, daca e sa privesc din cealalta parte a discutiei … cand mie mi se promite ceva … aci e si mai nasoleana problema … in sensu ca efectiv nu inteleg de ce sa promiti ceva, daca tu esti constient ca nu o sa ai capabilitatiile necesare (indiferent care or’ alea: financiare, indisponibilitate, chestiuni care nu depind de tine) pentru a-ti duce la bun sfarsit promisiunea.

Efectiv, sunt dezamagit de acesti oameni… nu ma supar pa ei, dar ma dezamagesc … si nu inteleg un singur lucru:

De ce draq sa promiti, daca tu esti constient ca nu o sa faci ce promiti?

In ultima perioada (de cativa ani), am observat ca efectiv cuvantul promit, este folosit in loc de buna ziua (si aici ma refer la relatii de business) … asa numa’ sa fie folosit …

Oare, noi, plebea am invatat de la conducere tarii sa promitem orice in nestire, numa’, numa’ sa il facem sa semneze contractu’?

Problema e ca in ultima vreme, asta incepe sa se exstinda si la viata de zi cu zi … incep sa primesc promisiuni desarte si de la amicii mei … ceea ce este extrem sanctionata.


10 comments
  1. Cine te-a suparat mai ca vin si il iau de guler ? 😛

    Subscriu la ce ai zis in legatura cu obisnuinta si totodata usurinta cu care se promite… (e un soi de tic verbal).

    O zi faina!

  2. alte cuvinte afectate de inflatie: sinceritate si seriozitate. Nu exista emisiune cu politicieni in care sa nu-i auzi cu pieptul bombat perorind: “Va spun cu toata sinceritatea/seriozitatea …” Deci cu “toata”, nu doar cu o parte! 🙂

  3. Pingback: avemblog.net

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ei cu cine fac bancking?

Next Post

Alexandru Racu – pictor

Related Posts