Mamaliga e una din mancarile buburuzei preferate, asa ca ori de cate ori are ocazia o face. Dap, mancarea asta o fost facuta de catre buburuza (ma rog, multe is… mai uit eu sa dau creditele)
So, mamaliga se face extrem, extrem de simplu (secretul e sa o faci mai moale)
Tocanita de ciuperci, nu e complicata deloc. Am inceput prin prajirea unei cepe in unt (imi place la nebunie gustul pe care il primeste mancare cand e gatita cu unt). Cand ceapa a capatat culoarea aurie, am pus peste cipercile si le-am lasta si pe ele la rumenit… putin.
Intre timp am pus sa facem ingrosala.
Cand ciupercile aproape s-au fiert, am adugat ingrosala si le-am mai lasat sa dea un clocot. Am condimentat si inainte sa opresc focul am adugat putina frunza de patrunjel (nu am avut proaspata, asa ca m-am multumit cu din aia uscata, de la plic)
Ca si timp de pregatire, a durat undeva la 30-45 de minute, si a costat in jur de 30 lei:
-
faina de malai (pentru mamaliga) – 3 lei
-
1L lapte – 3 lei (v-am spus ca eu cumpar lapte de la tarani – 2L la 6 lei)
-
ciuperci – 17 lei
-
jumatate de pachet de unt – 2 lei
-
faina alba, ulei de masline, condimente, smantana, cepa – 5 lei
Ca si idee, tocanita de ciuperci cu mamaliga ne-a tinut 3 zile… am mancat eu si buburuza la amiazi (ne-am pus la birou pachet).