fbpx

Lucrul de acasă sau de la birou?

Am mers zi de zi la birou timp de 10 ani, iar în ultimii 2 ani (aproape, încă nu s-au implinit), mi-am mutat biroul acasă, sau prin oraș în diverse localuri.

Recunosc, motivul principal pentru care am ales să nu-mi închiriez un spațiu au fost banii. Fiind foarte mult timp plecat, am considerat că e o cheltuială nejustificată.

După aproape 2 ani de la mutarea biroului acasă, am decis să investesc într-un spațiu de birou. Da, să investesc, nu să cheltuiesc. Pentru că, acum cel puțin, așa văd situația.

Am decis acest lucru din două mari motive:

1. Disciplina

Faptul că aveam biroul în același spațiu unde mâncam, dormeam, petreceam, mi se părea normal ca dacă primeam un mail la ora 21:45, să răspund. Dimineața îmi beam cafeaua cu Buburuza și îmi verificam agenda, răspundeam la un mail, scriam 3 chestii la proiecte. Ajunsesem să nu mai fac diferența între viața de birou și viața personală.

Pe lângă asta nici atitudinea mea nu era una corectă, în sensul că dimineața neplecând de acasă, nu aveam mindsetul adecvat lucrului.

2. Productivitatea

Eu unul nu pot să spun că am fost unul dintre cei mai productivi oameni lucrând de acasă, motiv pentru care în ultima perioadă de timp am încercat să-mi mut biroul prin tot felul de localuri. A funcționat extrem de bine, în cazul întâlnirilor, dar în cazul lucrului efectiv, nu pot să mă laud.

Probabil că dacă îmi făceam o cameră specială pentru birou, unde să nu se întâmple altceva decât muncă, poate că atunci se punea altfel problema. Poate, nu știu.

Așa stau lucrurile la mine, la voi cum stau?


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

4 Responses

 1. Marius says:

  Eu inca imi fac trecerea de la acasa la munca. Am un job la care am ceva libertate, dar inca fac si acasa destul de mult.

 2. gaben.ro says:

  la mine de acasa nu merge deloc. in loc de 7 ma apuc de treaba la 9. apoi ma duc la frigider. mai dau o geana la tv. nimic.
  am incercat. zero.

 3. mirunalacafea says:

  Cel mai cel mai cel mai bine ar fi să ai posibilitatea să alegi între home office, coffeehouse office, restaurant office, park office, no office… în funcție de anotimp, chef, oameni, locuri 😀 So you keep enjoying!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.