fbpx

Lucrul de acasă sau de la birou?

Am mers zi de zi la birou timp de 10 ani, iar în ultimii 2 ani (aproape, încă nu s-au implinit), mi-am mutat biroul acasă, sau prin oraș în diverse localuri.

Recunosc, motivul principal pentru care am ales să nu-mi închiriez un spațiu au fost banii. Fiind foarte mult timp plecat, am considerat că e o cheltuială nejustificată.

După aproape 2 ani de la mutarea biroului acasă, am decis să investesc într-un spațiu de birou. Da, să investesc, nu să cheltuiesc. Pentru că, acum cel puțin, așa văd situația.

Am decis acest lucru din două mari motive:

1. Disciplina

Faptul că aveam biroul în același spațiu unde mâncam, dormeam, petreceam, mi se părea normal ca dacă primeam un mail la ora 21:45, să răspund. Dimineața îmi beam cafeaua cu Buburuza și îmi verificam agenda, răspundeam la un mail, scriam 3 chestii la proiecte. Ajunsesem să nu mai fac diferența între viața de birou și viața personală.

Pe lângă asta nici atitudinea mea nu era una corectă, în sensul că dimineața neplecând de acasă, nu aveam mindsetul adecvat lucrului.

2. Productivitatea

Eu unul nu pot să spun că am fost unul dintre cei mai productivi oameni lucrând de acasă, motiv pentru care în ultima perioadă de timp am încercat să-mi mut biroul prin tot felul de localuri. A funcționat extrem de bine, în cazul întâlnirilor, dar în cazul lucrului efectiv, nu pot să mă laud.

Probabil că dacă îmi făceam o cameră specială pentru birou, unde să nu se întâmple altceva decât muncă, poate că atunci se punea altfel problema. Poate, nu știu.

Așa stau lucrurile la mine, la voi cum stau?


4 comments
  1. Cel mai cel mai cel mai bine ar fi să ai posibilitatea să alegi între home office, coffeehouse office, restaurant office, park office, no office… în funcție de anotimp, chef, oameni, locuri 😀 So you keep enjoying!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Dacă ai fi pentru o zi primar, sau consilier local, sau orice ales în slujba cetățeanului.

Next Post

IMPROvSHOW

Related Posts

Cat de apropiat esti de parinti?

Zilele astea, m’o cuprins, asa o stare ciudata … ciudata pentru mine, din cauza ca, eu unu, nu sunt foarte apropiat de ai mei … nu vreau sa fiu inteles gresit, nu sunt precum apa si uleiul … nu e ca nu ne putem vedea, din contra ne intelegem super bine, pot sa discut orice cu ei … nu de asta e vorba … dar nu am relatia aia din fetele Gilmor (da ma, ma uit si io la seriale cand apuc!)
citește mai mult

Iubiforti

12 gogosari rosu mari 12 ardei mari 2 buc hrean 2 buc telina mare 6 ardei iuti 1litru suc de rosii gros. Toate se dau prin masina tocat carne. Se adauga 100g zahar si 100g otet se fierbe jumate ora ce ai dat prin masina carne dupa care se adauga otetu si zaharu si sare dupa gust. Se pune in borcane si se dustulesc 45min.
citește mai mult