fbpx

Dacă ai fi pentru o zi primar, sau consilier local, sau orice ales în slujba cetățeanului.

Care ar fi primul lucru pe care l-ai face?

Personal aș merge pe jos și aș găsi o portiță legislativa astfel încât să-i fac pe toți cei direcți implicați în dezvoltarea orașului să meargă pe jos, maxim cu mijloacele de transport în comun… eventual și cu bicicletele (cele închiriate de la #ClujBike).

Îmi dau seama că nu ar fi ușor, eu personal fac un efort enorm să mă țin de #WalkingMonth, dar să știți că de când merg pe jos și/sau cu mijlocele de transport în comun, am observat o serie de nereguli în oraș.

De la lipsa de trotuare până la terminarea bruscă a acestora în curbe extrem de periculoase, unde doar prin bunăvoința șoferilor mai trăiești. De la calitatatea asfaltării (când la o simplă ploaie trotuarul e plin de bălți, e clar că oamenii nu și-au făcut treaba bună) până la locuri de parcări nefructificate.

Sunt convins că dacă aleșii ar utiliza și ei mijloacele de transport în comun, nu ar mai amâna atât să facă benzi speciale pentru acestea. Nu trebuie să reinventăm roata, e suficent să ne uităm la vecinii mai dezvoltați și să implementăm la noi ce funcționează bine la ei. Iar banda specială pentru mijlocele de transport în comun e de când lumea!

Bunica avea o vorbă: domnia și prostia se plătește!

Dacă am avea o bandă specială oamenii și-ar lăsa mașina acasă din simplul motiv că până și cei din Florești ar ajunge mai repede în oraș cu RATUC-ul (Apropo, nu credeți că e timpul ca RATUC să aibă linii în adevăratul sens al cuvântului în/din Florești?)

Știu că nu ar fi ușor, îmi dau seama că e greu când ai de dus și copilul la școală/grădiniță, dar în aceiași ordine de idei, foarte mulți nu își permit să meargă altfel…

Sincer mi se pare că ai lua mult mai bine pulsul orașului dacă ai folosi mijloacele de transport în comun, dacă ai merge mai mult pe jos. Nu e o fiță, e pur și simplu o modalitate prin care ai putea să te pui la curent cu ce se întâmplă la tine în grădină.

Sfatul meu!


1 comment
 1. Nu vreau sa fiu primar nici macar o zi. Dar, … (“de amorul artei”)
  PROPUN ….
  1 La sedinta saptamanala de Consiliul Local, toti (DAR TOTI) consilierii, vin la sedinta cu bicicleta sau pe jos. (fara transport local, taxi, etc) – in acest fel se vor familiariza cu rutele pentru biciclisti si cu trotuarele din oras.
  Consilierii care nu respecta regula de mai sus, sunt de acord cu donarea indemnzatiei catre un ONG. (EXCLUS PARTIDE)
  2.O zi pe luna , de munca “IN FOLOSUL CETATEANULUI” – Cetateanulu le pateste salariile, deci … “O zi in folosul cetatenuluii” este mult ??? Sunt multe ONG-uri care au nevoie de volunatri….

  Daca jumatate….,nu, un sfert….. nu, 10% din conslieri accepta aceste “HCL-uri (Hatrare Consilul Local) eu sunt un om fericit….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Spune-mi un motiv pentru care să vizitez orașul tău!

Next Post

Lucrul de acasă sau de la birou?

Related Posts