fbpx

6 zile, 0 ora, 22 de minute si 24 de secunde

Dupa un drum de aproape 24 ore cu masina, am ajuns in Atena … adrenalina care mi se pompa prin vene, nu m’o lasat sa adorm, asa ca la ora 8 dimineata, eu si cu restu’ echipajelor eram prezenti in portul Alimos din Atena … punctul initial a’ aventurii noastre. In prima zi, datorita unor probleme tehnice (a fost stricat frigideru’) nu am reusit sa plecam din port decat la orele 18 .. dar acest lucru nu ne’a impiedicat sa navigam 2 ore, pana in insula Aegina … Dimineata, la orele 6, skipperu’, impreuna cu restu’ echipajului, au mutat barca din port intr’un minunat golf a insulei … prima baie din septembrie, am executat’o aici.

Dupa un drum de aproape 24 ore cu masina, am ajuns in Atena … adrenalina care mi se pompa prin vene, nu m’o lasat sa adorm, asa ca la ora 8 dimineata, eu si cu restu’ echipajelor eram prezenti in portul Alimos din Atena … punctul initial a’ aventurii noastre.

In prima zi, datorita unor probleme tehnice (a fost stricat frigideru’) nu am reusit sa plecam din port decat la orele 18 .. dar acest lucru nu ne’a impiedicat sa navigam 2 ore, pana in insula Aegina … Dimineata, la orele 6, skipperu’, impreuna cu restu’ echipajului, au mutat barca din port intr’un minunat golf a insulei … prima baie din septembrie, am executat’o aici.

Dupa o scurta baie in acest minunat golf (in loc de cafea), am inceput lectia de navigare … incepand de la invatarea regulilor de baza de pe o barca, indiferent ca vorbim de un velier, sau de un yacht si terminand cu navigarea in sine …

Excursia a atins punctul culminant in a 3’a zi a expeditiei, cand, pe mare fiind, am prins o furtuna de gradul 7-8 … dupa spusele specialistiilor … o experienta de neuitat, care merita un articol separat … oricum, ca si idee va spun, ca la final nu am mai avut probleme cu luarea chilotiilor pe noi, se vedea clar maro’ul din spate si galbenu’ din fata.

Una peste alta, a fost super experienta … cabina in care am fost cazat, a primit numele de submarin … pentru dimensiuniile reduse, toaleta nu facea altceva decat sa lanseze torpila in mare, iar bucataria contopita cu livingu’ velierei, a fost loc de socializare timp de 6 zile, 0 ora, 22 de minute si 24 de secunde.

Cu toate ca am mancat pateu, cat pentru tot anul, cu toate ca am baut alcool precum in studentie, cu toate ca am fost cazat in submarin, cu toate ca in aceste momente inca ma leagan, cu toate ca fundu’ meu nu incapea pe wc’ul micut din barca, cu toate ca pisu’ pe timpu’ navigarii a fost un adevarat exercitiu de stabilitate … cu toate neajunsurile pe care le ai la un hotel de ics stele, experienta de pe un velier, este ceva nemaipomenit … este ceva, de care te desparti cu greu … este ceva ce cu proxima ocazie o sa mai fac!

Mai jos gasiti traseul parcurs de mine … am reusit sa inregistrez destul de mult cu ajutorul aplicatiei trip journal, am facut 71 de poze pe parcurs (singura problema am avut’o pe timpu’ furtunii).

Asadar, click pe view full size, pentru a vedea cele 71 de poze, si comentariile aferente.

Multumesc celor de la YCRR Transilvania pentru ca au avut grija sa ajungem teferi acasa, multumesc colegilor de pe velier pentru curajul dovedit in conditii de stres, multumesc celor de la red panic button, ecosys, class fiscal consulting, legis pentru sponsorizare.


16 comments
  1. Experienta a fost unica si cred ca trebuie repetata in primavara fara de gresala,a fost o placere sa navig alaturi de cei de la Cluj pe care imi doresc sa mi fac prieteni.Cu drag va urez tuturor celor care cititi acest comentariu Sarbatori fericite si sa ne vedem in primavara sanatosi.Marian

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Telefonu’

Next Post

Prima furtuna … pe un velier

Related Posts