fbpx

În 2020, arta colaborării româno-germane ajunge pe scenă

DWNT sărbătorește 10 ani de business în stil nemțesc, printr-un concert Young Famous Orchestra

Joi, 16 ianuarie 2020, de la ora 18:00, la Auditorium Maximum, Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord (DWNT), în colaborare cu Young Famous Orchestra și Vladimir Agachi, invită clujenii la “Wanderlust Symphonie”, un concert de muzică simfonică reinventat în spirit nemțesc la Cluj-Napoca.

Este modalitatea prin care clubul german a ales să sărbătorească zece ani de existență în Transilvania, o existență caracterizată de apropierea de mediul de afaceri și de comunitatea locală. Biletele au fost puse în vânzare online pe eventbook.ro, iar offline la cinematograful Florin Piersic și în rețeaua Humanitas. 

O adevărată călătorie muzicală în timp și spațiu (sugerată chiar prin alăturarea cuvintelor din germană “wandern”= a călători, “die Lust”= pasiune, dorință), programul cuprinde compozitori din spațiul germanic, precum Strauss, Mozart, Brahms, dar și Enescu și alți compozitori români. Scopul este de aduce și pe scenă buna colaborare germano-română existentă în domeniul business-ului, de a o transpune, prin artă, în fața publicului meloman. 

Înainte de începerea concertului, DWNT îi invită pe antreprenorii transilvăneni să profite de o sesiune de networking în foaier, în timpul căreia pot cunoaște potențiali parteneri de business într-un mod transparent și autentic, în afara spațiilor de birouri.

Un club deopotrivă pentru comunitatea străină și cea locală

Povestea clubului DWNT a început în 2009, atunci când Ludger Thol, un neamț mutat în Cluj-Napoca, a pus bazele unor întâlniri lunare necesare investitorilor străini veniți din Germania, Austria și Elveția în căutarea unor soluții de afaceri pe plan local. Ei primeau astfel, prin sesiuni de consultanță, mediere și discuții cu specialiști români și antreprenori străini stabiliți de mai mult timp aici, exact sprijinul de care aveau nevoie pentru a-și începe ”aventura” locală. Acele întâlniri au dat naștere mai apoi unei asociații, Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania de Nord. Membrii săi au reușit să crească împreună și să-și traducă reușitele în impact real asupra comunității în care s-au format. 

Invesțiile în zona Clujului și Transilvaniei au adus și continuă să aducă zeci de mii de joburi, forță de muncă și venituri la bugetul local și național, consolidând simultan reputației României în general și a Clujului în special, în afara țării.

DWNT apreciază respectul, acceptarea și implicarea comunității clujene, ce stă sub semnul colaborării interculturale, a calității relațiilor consolidate între entitățile vieții publice și a celei private. Prin concertul susținut de Young Famous Orchestra, dorim să vă mulțumim pentru contribuția la realizările DWNT în regiunea Cluj și să sărbătorim zece ani de activitate alături de publicul atras de cultură germană într-o formă sau alta. Suntem mândri de ceea ce am făcut în acest timp, de la parteneriatele cu administrația și mediul de afaceri local, până la evenimentele oferite publicului larg. Suntem motivați să trecem într-o nouă etapă, într-o nouă decadă”

Ludger Thol, președintele DWNT

Muzica clasică aduce împreună profesioniștii în afaceri 

Wanderlust Symphonie este o componentă nouă în tradiția Recepției private de Anul Nou ce găzduiește membrii clubului în fiecare lună ianuarie.

În 2020, această Recepție marchează zece ani de lobby și colaborare multiculturală, cu realizări și progrese în domenii variate (producție, IT, consultanță, bănci, transporturi, sănătate, construcții, etc.), sărbătorind profesionalismul și respectul în afaceri prin muzică.

Prin muzica țărilor care au dat lumii cei mai importanți compozitori de muzică clasică din lume. Implicarea Young Famous Orchestra este și ea, în acest context, departe de a fi întâmplătoare: una dintre cele mai importante perioade din formarea dirijorului Vladimir Agachi a avut loc chiar în Germania, la Berlin. 

În ultima decadă, DWNT a devenit inițiator important de activități pe scena socială clujeană. Trei dintre evenimentele oferite comunității clujene și devenite deja fanion pentru clubul german sunt: Herbstfest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, Oktoberfest-ul Clujului, Sommerfest, petrecerea anuală de vară cu scop caritabil în urma căreia fondurile strânse merg către cauze sociale și Neujahrsempfang – Recepția de Anul Nou, un prilej de întâlnire între reprezentanții economiei, politicii, culturii și educației din regiune.

În 2020, așadar, arta colaborării ajunge pe scenă!


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Distracții pentru tot familionul, la final de an

Next Post

#IsTheNewMeat: O masă mai sănătoasă de sărbători

Related Posts

Boicot

Vreau sa lamurim ceva din capu’ locului: nu sunt coptilu’ lu’ Dinu Patriciu, DAR sunt mostenitoru’ in drept…
citește mai mult