fbpx

Grigore Vasile!

In cercu’ meu de prieteni, se obisnuieste sa te folosesti de anumite nume / prenume in convorbirile avute cu diversi oameni … fie ca e vorba de tanti de la frizeria din captu’ satului, la care nu o sa ii mai treci in vecii veciilor pragu’ … nu de alta, da faptu’ ca t’o pus o oala in cap si o taiat pe dupa ea, nu inseamna ca o tuns, si cu atat mai putin chestia rezultata nu o poti numii freza. Si normal, ca nici la controloru’ de pe troleu’ nu o sa ii spui nimele tau real .. in momentu’ in care suni la taxi, folosesti un nume cat de cat reprezentativ pentru ora si ziua la care este chemat taxiu’

In cercu’ meu de prieteni, se obisnuieste sa te folosesti de anumite nume / prenume in convorbirile avute cu diversi oameni … fie ca e vorba de tanti de la frizeria din captu’ satului, la care nu o sa ii mai treci in vecii veciilor pragu’ … nu de alta, da faptu’ ca t’o pus o oala in cap si o taiat pe dupa ea, nu inseamna ca o tuns, si cu atat mai putin chestia rezultata nu o poti numii freza.

Si normal, ca nici la controloru’ de pe troleu’ nu o sa ii spui nimele tau real .. in momentu’ in care suni la taxi, folosesti un nume cat de cat reprezentativ pentru ora si ziua la care este chemat taxiu’ … totodata, daca vrei sa vezi ce si cum se mai intampla prin lumea afacerilor, te folosesti de un pseudonim … nu?

Ei, bine, eu ma folosesc de Bob, in schim, am un amic, partener de afaceri printre altele, care, de cand il stiu eu, a folosit numele de Grigore Vasile. Si eu, cand l-am cunoscut acum 14 ani (daca nu ma insel) mi’ s’o prezentat ca si Grigore.

Asadar, Grigore, in aproape orice situatie, se folosea de susnimitu’ nume .. asa ii se parea lui normal, sa nu isi dea numele …ma rog, nu are foarte mare importanta, doar ca, ieri, ma suna cineva de pe numar ascuns, si mi se prezinta: Grigore Vasile … eu, ii raspund:

– Ce vrei ma pulica?!!

…el putin contrariat, face o pauza, si se balbaie la telefon … eu insist:

Ce vrei ma Gregoar? … ma suni de pe numar ascuns? … plm, suntem in 13 aprilie, nu crezi ca ai cam intarizat cu telefonu’? … zi ma ce vrei, ca am de lucru!

Dupa o pauza, nu prea lunga, imi spune ca reprezinta firma SC Posibil Client SRL, si ca ii interesat de unu din produsele pe care, noi la firma SC Furnizorul SRL le vindem! …

Poveste adevarata, pe cuvant de cercetas (ma rog, numele ii schimbat), si intrebarea mea … cum sa ma scot in fata lui? … cum sa ii explic ca am crezut ca ii pretinu’ meu? … cum? … nicicum … mi’am cerut scuze, si am continuat convorbirea, ca si cum primele 2 minute din conversatie nu ar fi avut loc!


6 comments
 1. Acum vreo 2 luni primesc un telefon, dupamasa, de pe un numar pe care nu il aveam in agenda. Raspund. La telefon vocea colegei de banca din liceu. ‘Ceau-ceau’
  ‘ne gandeam sa iesim sa mancam ceva si poate vreti si voi’
  ‘vrem, mergem. unde?’
  ‘la Berar’
  …pauza…de unde stie ea de Berar si ca ce faza? Si intreb:
  ‘da cine mai exact e la telefon?’
  ‘#Florica, de ce?’
  Si uite asa am vorbit la telefon cu #Florica crezand ca e colega din liceu. Confuzii se mai intampla.

 2. Eu am un fetis pentru numele Scarlat. Mi se pare asa, un foarte nume. M-am si prezentat o vreme Scarlat, da’ am renuntat, ca nu ma puteam abtine sa nu bufnesc in ras.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

O pizza ciulea.ro va rog!

Next Post

Doneaza 2% pentru …

Related Posts