fbpx

Fructele copilariei

Duminica asta, am avut mirifica oportunitate, sa culeg cirese, intr’o gradina, din Gilau, langa Cluj … ma ce senzatie placuta … mi’am amintit, ca pe vremea cand eram plod la mama acasa, singurele fructe (in afara de banane si portocale, pe care le primeam doar de Craciun, si EVENTUAL de Paste) erau cele culese de mine … daca nu eram in varfu’ ciresului, puteai sa imi dai cele mai dulci cirese, ca nu le mancam … in schimb alea din cires, puteau sa aibe septesute de viermi, ca tat erau cele mai bune.

Serios, singurele fructe, pe care le mancam in copilarie, erau alea culese de mine (probabil asta e motivu’ pentru care nici acum nu ma dau in vant dupa fructe) … o si ce fructe culegeam … pai in primu’ rand, clar, da CLAR, daca erau verzi erau cele mai bune.

Eram in stare sa stau pe buda 3 zile, fara pauza, din cauza ca mancam corobete (corcoduse ne’coapte) si dupa aia sa manc iara un pumn de corobete … merele verzi, alea de iti faceau gura tioc, erau preferatele, serios, din 3 imbucaturi, erau gata.

Daca apucau sa se coaca dudele, eram in al 7’lea cer … serios, io nu stiam decat un singur dud in Baia, era undeva langa un cimitir, la o baba in curte … ma cacam pe mine de frica, da nu trecea o zi sa nu merg sa culeg cateva dude din dudu de peste drum de cimitir, la baba aia in curte! O zi nu trecea!

cirese dupa urechi

De prune, renglote, capsuni, nici nu mai vorbesc, in schimb, eram extrem de entuziasmat de macrisu’ broastei … un deliciu, il beleam si mancam din orice miscare!


comments

Dan Ciulea

Antreprenor, blogger, gurmand, pasionat de fotografie si calatorii. Ma gasiti pe: Twitter, Instagram, Facebook

You may also like...

10 Responses

 1. korodilu says:

  mi-ai facut pofta de o corcodusa verde…dinaia ce te chinuie ca o lamaie de ce necoapta era:))

 2. Cosmin says:

  Cirese, pere (alea mici, putin mai mari decat ciresele, de apar primele), mere de toate soiurile, caise, visine. Zi-mi tu un pom fructifer de pe la noi si sigur, macar intr-un exemplar si tot il aveam.
  Avea bunicu-meu livezi intregi. Ca acolo n-au ajuns comunistii sa colectivizeze. Deh, au luat teapa! Ca aia din Subcarpati aveau productii mai mari decat toate campiile cu cereale. Chiar si dupa statisticile umflate. Dupa ce n-a mai fost el, s-au ocupat ai mei de ele. Acum, doar mama-mea…
  Ma urcam in toti. Hai ca exagerez. Ca eram cam nepriceput in ale escaladatului. In schimb, aveam un cires (cu cirese mici, un pic amarui) aplecat la vreo 45 de grade. Acolo imi faceam veacul! Si normal ca alea erau cele mai bune cirese!
  Corcodusele si mere de-ale verzi nu-mi placeau de loc. Era un soi de mere verzi ce-mi placeau (alea care ajung numai la galben cand se coc).
  Am fost in weekend pe acolo; am mancat iar cirese din pom. Un deliciu…
  M-a apucat nostalgia! 🙁

 3. Cris-Mary says:

  Zmeura si murele .. zmeura din gradina bunicii si murele mari si negre adunate de pe dealurile in jurul satului ..yummmmmmyyy

 4. Ioana says:

  Zilele trecute am cules si mancat ultimele cirese ale ciresului de la mine din curte 😀 De-li-cioa-seee!

 5. roscabgdn says:

  mno, lux… am niagara-n gura… amu ii bine ?
  cred ca merg si eu la furat de fructe pe undeva (pe pasteur :-” ), numa de ciuda…

 6. io says:

  da. macrisu’ broastei…aka rubarbar

 7. Adriana says:

  aia e urechea mea 😛

 1. June 21, 2011

  […] ca sa va las cu apa-n gura, asa cum m-a lasat si pe mine Ciulea.Ro cu ciresele lui, va arat si niste poze : […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.