fbpx

Fiecare cu legea lui!

Sunt unul dintre cei care încurajează și speră din suflet ca arta stradală să fie la fel de comună în RO precum mersul cu bicicleta în Olanda.

Sper și îmi doresc din tot sufletul ca aceste acte artistice (indiferent că vorbim de clown, mim, magician, cântăreț, stand-up comediant, artist care face baloane de săpun etc) să nu mai fie privite, în cel mai bun caz, ca o formă de cerșătorie (da, din păcate ăsta e tristul adevăr).

Dar astfel de atitudine nu ajută!

Îmi pare rău, dar atitudinea artistului stradal lasă de dorit. Nu are importanță că a fost amendat de o mie de ori, să învețe de la jandarmul care a venit și i-a explicat. Atitudinea jandarmului este exemplară!

De unde și până unde ne tocmim cu cel care aplică legea? În orice țară civilizată, că tot le dăm ca exemplu și spune (la nivel declarativ cel puțin) că ne dorim să trăim ca acolo, nimeni nu se tocmește cu cel care aplică legea. Dacă ceva nu-i convine se adresează instanței.

Și, ca să nu avem discuții inutile, până și-n Anglia, care e mama artiștilor stradali, dacă vrei să faci artă pe stradă, ai nevoie de o țâdulă de la primărie! Hai să nu facem pe noi aiurea în tren. Da, în orice oraș din EU sunt artiști stradali, dar, în fiecare oraș ai nevoie de o hârtie de la primărie.

 


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Live text: TEDxCluj 2016 – Mythbusting

Next Post

Bogdan Budai, Worldwide Hitchhiker – Cum să călătorim fără bani

Related Posts