fbpx

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni

V-am spus că se întâmplă lucruri minunate-n Cluj.

Sincer vă spun că de când eram copil la mama acasă și mă uitam la filme americane pe TV, de atunci mă minunam de concursurile pe care le desfășoară oamenii ăia prin școli. De atunci mi se păreau fascinante, de atunci mi se păreau o idee senzațională, concursuri pe care nu am înțeles de ce societatea noastră nu le-a importat.

Prin urmare, când am auzit că Vitrina Advertising, alături de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj a lansat Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, un proiect care pune la bătaie premii în bani în valoare totală de 40.000 de lei pentru tinerii clujeni cu vârste între 14-25 de ani care acceptă provocarea de a-și testa cunoștințele de cultură generală, nu am putut decât să mă bucur… că în sfârșit avem și noi așa ceva!

Concursul se desfășoară pe 3 categorii de vârstă:

  • elevii de liceu din clasele 9-10
  • elevii de liceu din clasele 11-12
  • și tinerii cu vârste cuprinse între 18-25 de ani.

22 de licee clujene s-au înscris în această competiție, iar în data de 18 noimebrie a avut loc prima proba (faza pe clasă), unde au participat peste 3.000 de elevi clujeni. Pe scurt, cei care participă vor avea de completat un chestionar cu 25 de întrebări de cultură generală, contracronometru, în 15 minute. Proiectul se desfășoară în perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016, și va culmina printr-o finală televizată pe TVR Cluj.

Înscrierile pentru tineri și elevii din alte școli (din afara celor participante) continuă până în 10 decembrie. Toți cei care doresc, se pot înscrie, în mai puțin de un minut, printr-un formular, aici.

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising. Parteneri oficiali: Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Partener principal: Eximtur. Parteneri: Consiliul Județean al Elevilor și Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. Co-producător: TVR Cluj.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Fără şcoală nu se obţine nimic bun de la viaţa asta – Adi Hădean.

Next Post

Resurse utile #007: Cofffre, asistentul tău personal pentru cumpărăturile online

Related Posts