fbpx

Niciun festival programat până în 15 iunie 2020 nu va avea loc

UPDATE 18 mai 2020, ora 14:30

Adina Țimonea, jurist de profesie, mi-a răspuns: Ordonanța nu interzice explicit organizarea evenimentelor într-o perioadă anume de timp, dar reglementează procedurile aplicabile în cazul reprogramarii. În schimb, din HOTĂRÂREA nr. 24 din 14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS- CoV-2, Art.1 Începând cu data de 15.05.2020, se declară Starea de alertă la nivel național, pentru o perioadă de 30 de zile reiese că actul este reglementat pentru următoarele 30 de zile.

UPDATE 18 mai 2020, ora 13:30

Am primit câteva atenționări din partea voastră conform cărora, de fapt, articolul face referire doar la evenimentele care au loc în perioada stării de urgență respectivă alertă, adică până în 15 iunie 2020. Drept urmare am cerut sfatul unui jurist, Adina Țimonea, să ne lămurească în această privință. De îndată ce voi avea răspunul oficial, voi face update la articol.


Articol inițial

Având în vedere nebunia COVID-19 și a măsurilor care s-au luat la nivel global, nu doar în țara noastră, pentru a încerca încetinirea răspândirii virusului, era de așteptat că și marile festivaluri / evenimente culturale de la noi din țară să fie anulate sau amânate, după caz.

Am scris acum ceva timp că toate festivalurile mari de muzică din țară se vor anula / amâna, în primul rând pentru că au fost anulate / amânate cele de la nivel european, rezultând faptul că marii artiști nu mai pleacă în turneu.

Joi, 14 mai 2020, a fost publicat în Monitorul Oficial nr 394, Ordonanța de Urgență privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completearea Legii nr. 227/2015, privind Codul Fiscal, a Legii Naționale nr. 1/2011, precum și a altor acte normative.

De aici eu deduc, printre altele, că data limită la care este obligat organizatorul să ramburseze contravaloare biletului / abonamentului este 31 decembrie 2021.

Evident că nu înseamnă că după data de 30 septembrie 2020 se vor organiza festivaluri. Nu, nici poveste! Înseamnă că până în data de 30 septembrie, inclusiv, sunte reglemetate și avem niște norme. Sunt convins că aceastea se vor adapta în funcție de evoluția pandemiei.

Featured image: Maxim Bhm – unsplash.com


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Completează electronic MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara localității în starea de alertă

Next Post

Trei lucruri pe care le-am învățat datorită pandemiei

Related Posts