fbpx

Era rețelelor sociale gratuite s-a încheiat

Mă rog, nu au fost niciodată gratuite rețelele sociale, pentru că am plătit cu informații personale (încă plătim), doar că acum o să fim obligați să plătim și un abonament lunar.

Am zis-o de foarte mult timp și o repet și acum: rețelele sociale trebuie să le privim ca pe un canal, care nu ne aparține, care să ducă către ceva al nostru. Un website, spre exemplu. Și să ne facem planurile în așa fel încât dacă la un moment dat canalul (drumul) este prea scump pentru a ne aduce musafirii în casa noastră, să renunțăm la el și să găsim o altă soluție.

Ați văzut că în ultima vreme s-au intensificat atacurile SPAM. Indiferent că vorbim de conturi personale sau pagini de afaceri. Și, coincidență, acestea au început să apară la scurtă vreme după ce X (fosta Twitter) și Meta au anunța taxele pentru conturi verificate… conturi, printre care cel mai important lucru pe care ți-l oferă este accesul la suport.

Nu spun că trebuie să plătiți acum, spun că în curând o să fim obligați să plătim… drumul este pregătit! Nu aș avea o problemă că trebuie să plătesc, am că taxa inițială (datele personale) nu se scade (încă ne dăm informațiile gratuit).

P.S.

Vali a scris un articol excelent despre cum te poți proteja.

Imagine reprezentativă articol: Swello on Unsplash


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Cazare UNTOLD 2024

Next Post

MASSIF 2024 va avea loc în perioada 14-17 martie

Related Posts

Fructele copilariei

Duminica asta, am avut mirifica oportunitate, sa culeg cirese, intr’o gradina, din Gilau, langa Cluj … ma ce senzatie placuta … mi’am amintit, ca pe vremea cand eram plod la mama acasa, singurele fructe (in afara de banane si portocale, pe care le primeam doar de Craciun, si EVENTUAL de Paste) erau cele culese de mine … daca nu eram in varfu’ ciresului, puteai sa imi dai cele mai dulci cirese, ca nu le mancam … in schimb alea din cires, puteau sa aibe septesute de viermi, ca tat erau cele mai bune.
citește mai mult