fbpx

40 de școli din mediul rural au acum acces la educație digitală, în urma campaniei “Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă”

Pe scurt. În acest articol veți găsi informații despre:

  • De la începutul campaniei, la finalul lunii iulie, utilizatorii au donat aproape 80.000 de euro, astfel că elevii din 40 de școli rurale vor avea acum acces la educație digitală prin Școala din valiză
  • Fundația Vodafone România a dublat suma totală strânsă din donații și a achiziționat deja 1.200 de tablete pentru elevi
  • Vodafone România extinde campania de donații până pe 15 octombrie 2020

40 de școli din mediul rural au acum acces la educație digitală

În cadrul unui efort comun între utilizatorii de servicii telecom, Vodafone România și Fundația Vodafone România, s-au strâns în total 160.000 de euro pentru a sprijini educația. Astfel, programul “Școala din valiză” a ajuns în 40 de noi școli din mediul rural, care vor beneficia acum de resurse pentru educație în format digital în anul șolar 2020/2021.

Fundația Vodafone România a dublat suma strânsă din donații și a finalizat recent procesul de achiziție a 1.200 de tablete. Dispozitivele sunt acum în drum spre elevi din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Neamț, Timiș, Vâlcea și Vaslui. 

Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă

În mai puțin de 2 luni de la începutul campaniei Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă, românii și-au arătat susținerea, ajutând copiii din mediul rural să aibă acces egal la educație, reducând astfel decalajul dintre diferite părți ale țării și diferite categorii sociale.

S-au strâns aproape 80.000 de euro din donațiile oamenilor care au înțeles că, împreună cu Vodafone România, Fundația Vodafone România și în acord cu inițiativele autorităților, pot face o diferență și pot contribui la asigurarea unor resurse digitale de calitate pentru elevii și profesorii din România.

Videoclipuri educaționale

Pe lângă tabletele achiziționate pentru elevi, distribuite de Fundația World Vision Romania, începând cu iulie 2020, conținutul platformei Școala din Valiză a fost îmbogățit cu peste 40 de videoclipuri educaționale noi, create de profesori și specialiști din diferite domenii (tehnici de scriere creativă, dicție, astronomie, chimie, pictură etc.) pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă mai bine diferitele discipline școalare sau pentru a le dezvolta noi abilități.

Ne bucurăm că atât de mulți oameni au realizat importanța soluțiilor educaționale dedicate și au donat pentru un viitor mai bun pentru elevi. Ajutorul lor a fost esențial, deoarece astfel am reușit să ajungem la un număr mai mare de școli, mai repede. Este important ca societatea să înțeleagă că putem realiza lucruri mărețe dacă acționăm împreună, într-un efort comun de a face fapte bune.

Având în vedere deficitul de instrumente digitale pentru educație din zonele rurale și nevoia tot mai mare de acces la educația digitală în contextul actual, am decis să extindem această inițiativă. Prin urmare, încurajăm oamenii să ni se alăture în continuare în acest efort și să continue să doneze în perioada aceasta pentru a aduce educația digitală în mai multe școli rurale, pentru mai mulți elevi care au nevoie de sprijin.

Uneori, timing-ul este esențial, de aceea trebuie să acționăm astăzi.

a declarant Angela Galeța, Director al Fundației Vodafone România.

Internet pentru toate școlile din programul Școală din valiză

Vodafone România s-a alăturat efortului de a ajuta elevii din zonele rurale să își continue studiile în anul școlar 20/21 și să beneficieze de o experiență educațională completă.

Compania oferă internet pentru toate școlile din programul Școală din valiză, împreună cu SIM-uri pentru tabletele donate, cu trafic gratuit de date mobile pentru accesarea platformei scoaladinvaliza.ro și a altor platforme educaționale, precum manual.edu.ro, lectii-virtuale.ro, profesoronline.ro.

Mai mult, elevii și profesorii din rețeaua Vodafone au acces gratuit la internet pentru aceste platforme.

Campania continuă

Campania Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă continuă până pe 15 octombrie 2020, iar donațiile care vor fi strânse vor fi utilizate pentru extinderea programului Școala din Valiză către mai mulți elevi și profesori din zonele rurale ale României cărora le lipsesc mijloacele pentru educația digitală.

Toți utilizatorii serviciilor de telecomunicații au posibilitatea de a contribui în continuare la această inițiativă comună prin donații SMS la 8846 sau folosind un card de credit, în timp ce utilizatorii serviciilor Vodafone România pot dona, de asemenea, direct din creditul existent în extraopțiunea cartelei prepaid sau direct pe factura lor pentru serviciile mobile. Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile aici.


1 comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
botniță

Botnița: bășcălia dialogului

Next Post
Rodizio Cluj

Brazilian Grill RODIZIO – LaVilla Cluj

Related Posts

Ce ne facem cu ei?

Dupa cum bine stiti, avem tat felu’ de campanii anti-drog … tati is pentru, tati sustin ideea, tati sustin proiectu’ … institutiile statului finantiaza astfel de proiecte, SRL’urile fac tat felu’ de donatii pentru astfel de prioecte, plozii isi dau mass’uri pe mess, LIKE’uri pe facebook, tuituri (evident) pe twitter … aia mai rebeli, fac graffiti pe pereti, zgarie cu cheia portiera de la masina cu measje anti-drog … da, suntem cu totii de acceiasi parere: nu e bine sa bagi in tine orice cacat … indiferent cum il bagi! Acum, avand in vedere cele expuse mai sus, prin gandirea logica, detectiveasca de care am dat parte in cei cativa ani petrecuti pe aceste meleaguri pamantesti, zic eu, ca nu e gresit, cand afirm, ca avem cativa concetateni, care, nu au luat in considerare eforturile noastre, si prin urmare, din cauza ca nu s’au informat, acum, socant pentru unele agentii guvernamentale, au ajuns dependenti! … nu cred ca gresec cand fac o astfel de afirmatie!
citește mai mult