fbpx

Electric Castle 2018, Ziua 3: Castelul nu e al nostru, e al urmașilor, urmașilor…

Ziua 3 a celui mai electric festival a însemnat soare. În primul rând soare. Chiar dacă ploaia face parte din ADN-ul festivalului, tot ea este cea care nu te lasă să te bucuri la maxim de ceea ce îți oferă festivalul. E fain să dansezi în noroi, dar parcă la un moment dat, ți-ai dori și să stai în fund pe iarbă. Iar ziua de ieri a fost gura de aer de care avea nevoie glia să se usce.

Pentru că ploaia nu ne-a mai stresat, pentru că vremea ne-a permis să ședem și să ne bucurăm de viață, într-un moment de cugetare mânat de statul pe iarbă și privit cerul și accentuat de voluntarii de Zero Waste, am realizat câtă energie, timp și bani se investesc de către organizatorii festivalului Electric Castle (direct sau prin intermediul partenerilor) pentru viitorul castelului, a comunității din Bonțida, a tot ce înseamnă spiritul EC.

Ne pasă de ce lăsăm în urmă!

Anul acesta s-au construit în festival încă 10 stații de reciclare și au fost reparate / îmbunătățite cele 30 de stații deja existente cu prese și scrumiere. În camping există promoterițe care împart saci de gunoi pentru a încuraja participanții să colecteze materialele reciclabile (se primesc și premii la Eco Spot – spațiul din festival dedicat organizației MaiNoi). Nu vă faceți griji că nu o să-i recunoașteți, promoterii au costumații specifice, realizate prin conceptul de upcycling (fetele fuste din bannere reciclate, băieții salopete din petice de haine folosite și donate, borsetă).

Eu doar ieri am aflat, mulțumesc voluntarilor de la MaiNoi, că scena din fața magazinului Lidl din incinta festivalului este una care funcționează exlusiv pe energie verde.

Amfiteatru Lidl #EC6

Pikip Solar Speakers este un sistem profesionist de sunet plug’n’play, alimentat 100% prin energie solară, un dj-booth cu autonomie de 12 ore, cu capacitate de 500 de oameni/sistem. Cei care au construit sistemul (un sistem unic în Europa, dezvoltat de o echipă franceză, care se află pentru prima dată-n România) sunt prezenți la locație pentru a povesti despre ce au realizat, totodată la fața locului sunt prezenți și voluntari care ne vorbesc despre misiunea festivalului și a Lidl de a recicla și a reduce amprenta de carbon.

În fapt scena se află în zona #RoyalPark, unde împreună cu Fundația Comunitară Cluj, Lidl a realizat un amfiteatru (Kaliméra!) care va putea fi folosit de către comunitatea din Bonțida pe tot parcursul anului, inclusiv de către copiii de la Școala din Bonțida, pentru că spațiul este lungă utilitate.

Gata, nu vă mai rețin, doar vă mai spun o informație extrem de valoroasă pentru toți cei care participați astăzi, 21 iulie 2018, la Electric Castle: începând cu ora 18:30, în zona Activities, bărboșii organizează concursul de bărbi, unde am onoarea să fac parte din juriu pentru al 2-lea an consecutiv. Vă invit cu mare drag să veniți, cu minim 30 minute înainte, în calitate de concurent sau spectator, o să vă placă, promit!

Gata, fug, ne vedem la castel!


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post
Electric Castle 2018 Day2

Electric Castle 2018, Ziua 2: Soarele strălucește pe strada mea!

Next Post
Electric Castle 2018 - ziua 4

Electric Castle 2018, Ziua 4: Unde te grăbești, că doar suntem la Cluj!

Related Posts