fbpx

#EatThis!

Sunt fumător de vreo 20 de ani, iar de mai bine de 4 ani sunt în pauză. Spun că sunt fumător, pentru că după mine există două tipuri de oameni: fumători și nefumători. Prin urmare, faptul că nu am mai fumat de 4 ani nu mă face nefumător, în cel mai bun caz sunt un fumător care face o pauză… pauză care se poate prelungi până la finalul călătoriei în viața asta. Dar, tot fumător sunt.

Nu am fost și nu sunt genul de fumător care să se isterizeze dacă cineva fumează lângă mine, nu sunt ăla ce comenteză că el nu s-a lăsat de fumat ca să fumeze pasiv lângă alții. Nu!

Salut cu toată inima campania lui Adi Hădean – #EatThis

Din simplul motiv că vreau să simt gustul mâncării pe care mi-am comandat-o și nu tutunul din țigară, mirosul din scrumieră și să pot să apreciez mâncare și culorile ei la adevăratul potențial.

Nici măcar când fumam două pachete de țigări pe zi nu fumam în timpul mesei.

Dacă e să mă uit în spate și să vă spun primul beneficiu real al faptului că nu mai fumez, este că mâncarea are gust acum. Știu, sună absurd pentru fumători (chiar și pentru nefumători) propoziția asta, dar, cei care s-au lăsat de fumat pot să confirme cele spuse de mine. Mâncarea chiar are gust, dacă nu îți mai omori papilele gustative cu tutunul.

În fine, nu încerc să vă fac să vă lăsați de fumat, nici măcar nu încerc să vă fac pe voi să nu mai fumați în restaurant, cât aș vrea să văd din partea patronilor de restaurante, bistrouri și ale localuri de mâncat, că nu mai lasă oamenii să fumeze în timpul servirii mesei.

Cumva, cred că ăsta ar fi un gest prin care își artă lor, nouă, tuturor, cât de bun este localul. Pentru că dacă vii cu scuze de genul: păi ce, să-mi scot clienții afară să fumeze? Înseamnă că acel client nu a venit la tine pentru mâncarea pe care o servești, ci a venit la tine că poate să fumeze… și poate, dar numa poate, ai greșit când ai trecut pe statutul firmei codul CAEN prin care ziceai că faci alimentație publică…

Nu știu, dar așa mi se pare mie… că nu oricince poate să țină deschis un restaurant în care să nu se fumeze.

Personal nu știu niciun local din Cluj unde să nu se fumeze,

nu că nu ar fi capabil să funcționeze fără clienții fumători, cât, cred mai degrabă, că sunt… leneși/fricoși.

Pensiune_Lac_Micesti096


3 comments
  1. care-i faza cu pestele?:)
    adevarul e ca, oricat de comod mi se pare sa stau sa fumez in local cand beau parca tot mai fain e cand bei in aer fara fum. Plus ca iesind p-afara iti mai faci si prieteni. Mi-ar placea sa se bage o lege si in ro ca sa nu se mai fumeze in restaurante si baruri

  2. E greu sa te lasi de fumat in asemenea circumstante, cand in ziua de azi extrem de multe persoane se apuca. Din nefericire, si in randul copiilor sau adolescentilor cam predomina aceasta “eroare” de a se apuca de asa ceva. Dupa 20 de ani de fumat sa te opresti si sa rezisti atata timp e o realizare. Ce-i drept, ajungi intr-un punct in care esti cu nervii la pamant, simti ca tutunul este parte din viata ta mai mult decat mancarea si ca ai putea trai mai mult cu el decat cu ea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Hei tramvai, n-ai fost acolo!

Next Post

Valorile morale și cultura civică

Related Posts