fbpx

Visez la vechea cetate a Clujului

In fapt, visez la un Cluj atractiv din punct de vedere turistic. Visez la un Cluj in care sa ma pot plimba prin vechea cetate, iar in plimbarea mea sa imi fie scoase in evidenta de la Casa lui Matei, pana la piatra de care s-a impiedicat Claudius Ptolemeu si a numit-o Napuca!

In perindarile mele din afara, am observat ca majoritatea tarilor se mandresc cu siturile lor si fac tot posibilul sa le scoata in evidenta. In Croatia am fost uimit cum fiecare biserica (care nu era senzationala, si din cauza ca nu era intretinuta, si din cauza ca nici nu era foarte vecehe) era semnalizata de la zeci de kilometri.

In Slovenia, pestera Postojna iti este semnalizata inca din Croatia. Chiar si in Croatia am primit fluturasi cu pestera Postojna. Plus, ca fiecare deal, fiecare rau, fiecare zid, fiecare drum pavat e semnalizat.

In Grecia, chiar daca nu e semnalizat de la zeci de km cate un sit arheologic, el e semnalizat la fata locului. Oricum, cumva simt ca in Grecia nu trebuie sa-ti semnalizeze muntele Athos din Cluj.

In Ungaria, fiecare firicel de apa termala a fost transformat in super baie termala.

Si cate si mai cate.

Asta imi doresc pentru Cluj.

Visez sa gasesc un info desk unde sa primesc o harta cu punctele de interes major a Clujului. Imi doresc sa primesc o brosura cu legendele care se invart in jurul cetatii vechi a Clujului. Imi doresc sa primesc o carticica in care sa imi fie expusa istora cetatii, istoria cladirilor. Imi doresc un Cluj turistic!

Ieri dimineata, m-am trezit buhait dupa o noapte zbucimata si scurtata din cauza catorva beri baute pe o terasa din piata lui Matei si mi-am inregistrat visul pe 100 devise pentru Cluj.

Va mai amintiti?

[album id=2 template=extend]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Print sau digital?

Next Post

Caut o idee

Related Posts

Hai sa facem sa fie bine

Si, bineteles, ca pentru asta e nevoie de bani. Eu nu am sa va spun ce sa faceti, in schimb, am sa va spun ca eu, azi (da, am asteptat pana am avut si eu un leut) am donat in contu’ RO14INGB0000999900198927 titular de cont Attila Ilyes deschis la banca ING. Suma este irelevanta, pentru ca, eu unu ma conduc dupa principiu: din putin cu voie buna, si leu cu leu face suta. Asa ca daca ati zis ca nu donati, pentru ca 100 de lei, sau 10 lei sunt bani de nimic, vreau sa va pun la un calcul simplu: daca doar 100.000 de oameni ar dona 10 leuti, Zoly ar avea casa consolidata … asa ca, hai cu mic cu mare, sa donam ce si cat putem!
citește mai mult