fbpx

Hei tramvai, n-ai fost acolo!

Odată cu Untold Festival, s-au activat extrem de mulți bătrâni de vârsta mea.

Jur că nu-i pot înțelege pe cei care spun că DJ-ii nu sunt artiști. Mă depășește cum e posibil ca la 30-35 de ani să fii mai bătrân decât părinții tăi la 50 de ani. Jur că mă depășește cum e posibil să uiți așa repede câte discuții au avut părinții tăi cu părinții lor când ascultau Led Zeppelin, câtă muncă de convingere a fost dusă că pletoșii ăia slinoși nu ne transformă-n niște drogați.

Ați uitat că voi, ăștia de blamați muzica ”tineretului de azi”, ascultați pe ascuns B.U.G. Mafia… că ăia nu era muzică, ce artiști îs ăia? Tămaș e artist, el are versuri cu substrat, nu Tataie! Ați uitat?

V-ați transformat în bătrâni înainte de vreme! Și nu din cauză că nu vă place muzica, ci din cauză că nu concepeți cum poate să-i placă la cineva ceva ce vouă nu vă place, din cauză că-i blamați pe cei ce o ascultă și pe cei care strâng 100.000 de oameni în fața lor.

Ba mai mult, încercați să le diminuați statutul, de artist prin tot felul de tâmpenii gen: învârte 2 butoane, altu face muzică, nu ăla, ce versuri au ăștia. Dragilor, pe scurt: Silent Strike, un băiat care învârte 2 butoane, nu doar că a inventat un dispozitiv (ceva modulator de sunete), dar băiatul nu mixează decât melodiile pe care le compune, iar ca să le compună cântă la clape, chitară și unele sunetle le înregistreză direct din dispozitivul inventat de el. Iar Ioan e doar un mic exemplu din lumea asta mare a învârtitorilor de butoane.

De cultura muzicală pe care un băiat ce stă în spatele pupritului și învârte discurile nici nu ar rost să discutăm… că nu despre asta e vorba în articol, ci despre:

Altfel, Fedde Le Grand e noul meu învârtitor de butoane preferat.


4 comments
 1. Haha, pentru ca nu e atat despre muzica, cat despre drogurile pe care le-a luat sau nu.
  Muzica electronica este in general produsa si ascultata de oameni care se ucid cu altceva decat alcool si in dependenta de substanta utilizata rezulta si tipul muzicii produs/ascultat.

  LSD a nascut psychedelia anilor ’60, cocaina a generat disco si glamour-ul din anii 70, heroina a nascut grunge si alte tipuri de muzica opiatica, MDMA(ecstasy) a nascut house si apoi trance cu petrecerele memorabile din Ibiza prin ’00, care acum, uite, au invadat toata lumea ;).
  Marijuana este mereu prezenta in aceasta istorie, oamenii fumati fiind mai receptivi la orice gen de muzica.

  Cum in RO drogurile au inceput sa fie la moda abia in ultimii 5-10 ani, de aici si ruptura intre generatii. Faptul ca sunt interzise si ilegale contribuie si mai mult la prapastia dintre generatii, deoarece tinerii au ‘secrete’ pentru care pot fi exmatriculati, dati afara sau chiar dusi la pushkarie.

  Dar vremea curge – ce e la Untold – e mainstream-alizarea undergroundului de acum 15-20 de ani, iar stilurile viitorului se fauresc undeva pe la party-uri secrete prin paduri greu accesibile sub influenta unor droguri noi sau vechi combinate cu aparatura si soft-uri progresiv superioare.

  Asa ca sa luam aminte, s-ar putea ca peste 20 de ani sa fim noi aia care nu-i intelegem pe cei mai tineri.
  Pastrati mintea deschisa si clara si savurati momentul plutind pe muzica … Iar viata se duce singura…. 😉

 2. Imi spui te rog, care sunt notele acordului Si bemol diminuat? Daca imi raspunzi, te bag in seama, daca nu, poti sa mergi mai departe cu ideile tale si cu degradarea muzicala a tot ce inseamna ” muzica”!

 3. vezi ca ai un pupritului acolo:)
  in alta ordine de idei, cin’ te-a suparat dane?:)
  Artisti sunt toti performerii din punctul meu de vedere, buni sau slabi nu conteaza. Ca gusturile omului nu se discuta si ca oamenii pot fi rai ar fi trebuit sa stii deja. Deci atata timp cat pe tine nu te-a afectat cu nimic nu vad de ce te-ar interesa ce zice un X dintr-o mie:)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Summer Well, 8-9 August 2015, Domeniul Stirbey.

Next Post

#EatThis!

Related Posts